Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Groep 1/2A

zonnebloemgroepDe eerste week en het waterfeest in de zonnebloemgroep.

De eerste 2 weken van het nieuwe schooljaar zijn alweer voorbij. Met heerlijk zomersweer. We genieten van het spelen binnen en buiten. De eerste week hebben we heerlijk in de klas gespeeld en deden we leuke spelletjes om elkaar beter te leren kennen. Op vrijdag was het waterfeest. Samen spelen met water en onder de brandspuit door rennen. Wat was het leuk. Genietend van een ijsje keken we aan het einde van de dag nog naar een aflevering van koekeloere. Een mooi einde van de week.
Deze week zijn we gestart met het thema: "kikker en zijn vriendjes". Elke ochtend beginnen we met spelletjes bij de tafel zodat de juf met een klein groepje een spelletje kan doen. Daarna starten we met elkaar in de kring. We knippen en plakken over kikker en verven kikker met onze vingers. We zingen liedjes en lezen veel boeken van kikker.

We gaan er dit jaar weer een leuk en leerzaam jaar van maken.
Voor foto's kik op deze link.eerste weken in de zonnebloemgroep

Kleuterfeest 2016

Klimmen, klauteren, springen....we zijn vandaag met z'n allen naar de Pretfabriek geweest. Het kleuterfeest begon met een opening in de hal. Kikker was zijn vriendjes kwijt en erg verdrietig. Gelukkig waren ze snel weer gevonden want tja, alleen spelen is minder leuk dan samen met je vriendjes. De kinderen hebben gezellig samen kunnen spelen in de Pretfabriek. Daarna hebben we op school overheerlijke pannenkoeken gegeten. Het was een topdag!
Voor foto's kunt u op onderstaande link klikken:

Kleuterfeest GROEP 1/2A

Vandaag, maandag 10 oktober, zijn we naar het Brediusbos geweest. De kinderen mochten met hun groepje allerlei opdrachten doen rondom het thema herfst. De foto's hiervan kunt u bekijken door op de onderstaande link te klikken

Kabouterpad 2016


Sintactiviteiten
Het is al twee weken een gezellig sint gebeuren in de groep. Samen spelletjes doen, spelen in de verschillende sint hoeken, het sinterklaasjournaal kijken, knutselen en lezen over de sint en vandaag de pietenochtend. Nog 1 week en dan is het eindelijk zover, 5 december!
Op de foto's kunt u zien hoe gezellig het is. Klik Hier.

En ja, dan is het EINDELIJK zover!! Vandaag is het 5 december, de verjaardag van Sinterklaas!! Vol verwachting stonden we met z'n allen te wachten op het plein. Daar kwamen ze aan. In het speellokaal hebben we een dans gedaan voor Sinterklaas. Zelfs de Pieten dansten mee! In de klas kregen we cadeautjes. De kinderen waren super blij met hun mooie bal! Ook kregen we spulletjes voor in de huishoek en een leuk spel in de klas te spelen. Pepernoten, chocolade en limonade maakten het feest compleet! Hier kunt u klikken om de foto's te bekijken.

Thema dino's en de voorstelling van Kruis en Mol.
De afgelopen 5 weken hebben we met veel plezier over het thema "dino's" gewerkt. We bekeken boeken, hoorden verhalen, zongen er liedjes over( Meester Bauke van de muziekles heeft er zelfs een eigen liedje over geschreven) We leerden hoe de dino's hebben geleefd en hoe ze heten, deden er in de kring taal en rekenspelletjes mee. We maakten van papier , verf en klei dino's en vulkanen en we speelden erover in de verschillende hoeken.
Na de vakantie starten we met een nieuw thema: de lente en kriebelbeestjes.


Afgelopen donderdag hebben we gekeken naar de voorstelling van Kruis en Mol. "De winkel van sinkel". 
In de winkel van sinkel vol spullen voelen meneer Kruis en meneer Mol zich als een vis in het water. Er is dan ook veel te horen, te zien en te zingen. In de voorstelling hebben de kinderen volop meegedaan met de liedjes, dansjes en het bespelen van de verschillende zelfgemaakte muziekinstrumenten. Het was genieten!
Voor foto's van het thema en de voorstelling klikt u hier.Excursie naar Mo,mo de mol.Luisteren, voelen, kijken en ruiken ! Dat hebben we gedaan bij de tentoonstelling over de Mol. Met al onze zintuigen hebben we dingen geleerd over de leefomgeving van de Mol. Na afloop kregen we allemaal nog een lekkere worm en gingen we vrolijk weer naar school. Dank aan alle ouders en oma die hebben gereden en geholpen! Voor foto's klikt u hier.PasenAfgelopen donderdag vierden we met elkaar het Paasfeest in de groep. Na de viering in de klas begonnen we aan het paascircuit.In kleine groepjes gingen de kinderen 4 dingen doen. Het kleuren van een kleurplaat over het paasverhaal, versieren van een houten eierdop, versieren van een houten lentefiguur en spelen naar keuze. Het was een gezellige sfeer. Om 12 uur begonnen we aan het lopend buffet. Alle kinderen genoten van alle lekkere hapjes. En na een half uur waren bijna alle hapjes op! Ouders heel erg bedankt voor het maken. De kinderen hebben genoten! hier zijn de een paar foto's van de dag.


Meester en juffendag: thema de jungle.
Vrijdag 12 mei vierden we met de hele school de verjaardagen van de meesters en juffen. In de gymzaal begonnen we met een leuke opening. Een quiz, dansjes van de bovenbouwleerlingen en een waterwedstrijd. Daarna werden de juffen en meester door alle kinderen toegezongen. Het feest ging daarna verder in de groep. 
Iets lekkers eten en drinken,een modeshow, spelletjes in de klas, een masker versieren en nog springen op de springkussens. Het was een heerlijk feestje.
Alle kinderen en ouders willen we bedanken voor de leuke cadeautjes die we hebben gekregen.
Thuis hebben we de kleine doosjes open gemaakt vol met leuke, lekkere en lieve cadeautjes. Klik maar op de foto's dan kunnen jullie nog even mee genieten.

Janneke en Inge


Sport en spel en naar het waggeltjespad.

Twee heelijke dagen volop plezier en zonneschijn.
Kijk maar naar de foto's