Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Groep 1/2B

boterbloemgroep

We zijn begonnen!

Het schooljaar is ook voor onze groep weer begonnen. Met 26 kleuters is het een gezellige boel in onze klas. We werken deze eerste weken over de verhalen van Annie Schmidt. Klik hier voor de foto's.


Kleuterfeest Fiep Westendorp en Annie M.G. Schmidt

Woensdag 13 september vierden wij feest met alle kleuters! Het feest werd geopend door Floddertje en haar hondje Smeerkees. Zij maakten tomatensoep voor mamma, die ziek in bed lag, maar alle soep vloog door de keuken toen Floddertje de mixer erbij pakte. Oei! Gelukkig wilde de dokter wel even helpen opruimen. 
Voor de school stond een knalrode Fiep-bus. De kinderen mochten er een kijkje in nemen en spelletjes spelen of een kleurplaat maken. Ook in de school waren er allerlei spelletjes: bellen blazen met Jip en Janneke, helpen in het restaurant van Otje, ramen zemen voor mevrouw Helderder, een boek lezen in het winkeltje van meneer Pen. Het was een gezellige ochtend! Klik hier voor de foto's.

 
 
 

Op zoek naar de herfst in het Bredius

Donderdag 26 oktober gingen we op excursie. We waren uitgenodigd door Gijs de Gaai om in het Brediuspark allerlei spelletjes en opdrachten te doen. Bladeren zoeken, hazelnoten proeven, een pindaketting rijgen, beestjes zoeken... De kinderen hebben zich prima vermaakt. Klik hier voor de foto's.

 

Margriettheater 'het rode kippetje'

Vrijdag 10 november mochten wij op het podium aan de Oeralstraat staan. We speelden het verhaal van het rode kippetje (Max Velthuijs). Omdat de kat, de hond en de eend niet wilden helpen met het plukken, malen en bakken, at het rode kippetje het vers gebakken brood helemaal alleen op. En dat deed ze! Klik hier voor de foto's.

 

Pietenochtend 

Verkleed als echte pieten kwamen veel kinderen woensdag 29 november op school. Ze hadden er zin in! Op het programma stond: een pietenmuts maken, een stoomboot van eierkoek versieren, cadeautjes in de schoorsteen mikken, een stokpaardenrace, klimmen en klauteren op het dak... Wat ging het goed allemaal en wat was het gezellig! Klik hier voor de foto's.