Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Groep 1/2C

Klaproosgroep

Thema Beroepen in de Klaproos,

Vorige week zijn we begonnen met dit thema. We starten het thema met het bekijken van allerlei boeken over verschillende beroepen. We vertelden aan elkaar wat we later willen worden. Op het digibord sorteerden we allerlei plaatjes die met verschillende beroepen te maken hadden. Deze week kwamen er twee ouders vertellen over hun beroep. De papa van Siem over werken op een booreiland en de mama van Thieme over huisarts zijn. Erg leuk en we hebben er veel van geleerd! Op de foto's kunt u het zien.Lente/Pasen in de Klaproos,

We spelen memory en tellen met eieren in de eierwinkel. We hakken en plakken met lenteplaatjes en vieren de verjaardagen van verschillende kinderen. We luisteren naar de boekjeskring en met elkaar hebben we fijne dagen! Op de foto's kunt u het zien.


Stakingsdag

Vandaag kwam groep 8 bij ons in de groep. We hebben al meer met elkaar samengewerkt. De meeste kinderen wisten nog wie hun maatje is! Samen werd er gespeeld en geknutseld. Een prachtige invulling voor een gedeelte van deze dag!
Op de foto's kunt u het zien.
Kuvovoorstelling, boekpresentatie en nog meer nieuwtjes...


Onlangs hadden we een volle dag met een vrolijke en soms wat filosofische voorstelling. Samen met wat hulpouders zijn we naar het Baken gelopen en hebben we vooral veel lol gehad. Op de foto's kunt u daarvan meegenieten. Daarbij hadden we die week ook de boekpresentatie van het boek waarvan "onze" juf Benita de tekeningen had gemaakt. 
We kregen ook een nieuwe stage-juf in de groep. Haar naam is Alinda en ze heeft zelf ook op de Margrietschool gezeten. De afgelopen weken stonden in het teken van de winterspelen. Nu is het bijna vakantie, fijne dagen!
Zie de foto's.


Tentoonstelling in het Bredius.

Vandaag 14-02 zijn we naar de tentoonstelling: "Merelmest, Miezemuizen en Hommelpap in het Bredius geweest. Aan de hand van allerlei activiteiten ontdekten de kinderen welke dieren er in huis, in de tuin en in het park leven. Op de foto's kunt u het zien.
Het was een leuke ochtend en alle hulpouders en oma hartelijk bedankt!Thema Ruimte 

In de klas hebben we een raket met ruimtestation en spelen we het boek uit van Daan in de Ruimte. We bekijken maanstenen en knutselen raketten en planeten. We gebruiken de keukentrap en tellen de treden om net als Daan in de raket te komen. We traden ook op bij het Margriettheater en zongen het maanlied! Vandaag hadden we het voorleesontbijt op school. De moeder van Siem kwam voorlezen terwijl we heerlijk een broodje aten. Daarna nog een voorstelling over: sssst de tijger slaapt! 
Ook deze week zijn we verder gegaan met het thema Ruimte. We tekenden planeten, maakten figuren op de kralenplanken. In de kleine kring ging het over Daan in de ruimte die meteorieten met dezelfde beginletter ging vangen. Groep één oefende van klein naar groot.
Op de foto's kunt u het zien.
Thema Kerst

 In de klas zijn we druk met de voorbereidingen voor het Kerstfeest. We knutselen sterren en stalletjes en spelen in de Kerststal. Vanmorgen kwam groep 6 bij ons voorlezen en hebben we met elkaar kerstversiering gemaakt. Rekenen met kerstballen gaat ook prima. We sorteren ze van klein naar groot en bespreken allerlei rekenbegrippen. In de gezellige decembermaand hadden we ook nog een verjaardagsfeestje. Op de foto's kunt u het zien.
 


Thema sint

Met veel plezier spelen de kinderen in de verschillende hoeken. De pakjes worden ingepakt, de pepernoten van speeldeeg gemaakt en met de boot wordt uitgespeeld hoe de Sint naar Nederland is gekomen. Van papier wordt van alles geknutseld en de Sintliedjes klinken vrolijk door de klas.
Vorige week hebben de kinderen hun schoen gezet en vanmorgen hadden we een gezellige pietenochtend. Vandaag zijn Sint en de Pieten op school geweest. Het was een fijn feest. Op de foto's kunt u het allemaal zien. 


Herfst in de Klaproos

Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema herfst. We maken paddenstoelen en egels en leren over de herfst allerlei nieuwe woorden. We voelen met elkaar hoe zwaar een pompoen is. De rekenles gaat over in welke kleur paddenstoel de kabouters willen wonen. We kiezen een kleur en bespreken zo de begrippen meer, minder en evenveel. In de klas is een herfstwinkel en spelen we met veel plezier. Op de foto's kunt u het zien.Excursie in het Bredius: Gijs de Gaai

Voor de herfstvakantie gingen we op een zonnige herfstmorgen allerlei leerzame en leuke opdrachten doen in het Bredius. Door enthousiaste opa's, oma's, papa's en mama's werden we met auto's naar het Bredius gebracht en begeleidden ze groepjes langs de opdrachten. Ondertussen struinden we rond in het bos en vonden we allerlei schatten. Een holletje onder de boom (Wie woont daar?) een vluchtende pad voor grijpende vingertjes en zware takken om te sjouwen. En natuurlijk allerlei herfstvruchten, verkleurende bladeren en kleine beestjes. De zon begon spontaan te schijnen van deze 25 ontdekkende en blije mensjes. Alle begeleiders hartelijk dank voor uw enthousiaste begeleiding!!
U kunt met ons nagenieten door de foto's te bekijken
.Afscheid meester Rijk en streetwise


Afgelopen week vierden we het afscheid van meester Rijk en kregen we verkeersles van de juf met materialen van streetwise van de ANWB. Bij het afscheid van meester Rijk hebben we met alle 1/2 groepen uit volle borst ons afscheidslied gezongen. Dat ging heel goed. De andere groepen hadden ook allemaal iets bedacht voor meester Rijk. Daarna mochten we zo hard mogelijk toeteren toen meester Rijk in een zijspan door de Oeralstraat reed. Dat vonden we erg leuk, lekker veel herrie maken. Ook kwam meester Rijk in de ochtend met een afscheidshoed op de klassen rond en kregen we iets lekkers.
Met de verkeersles leerden we wat verkeer is, hoe je veilig kan oversteken en wat je moet doen bij rood, oranje of groen bij het verkeerslicht. We oefenden op een kleed waarop de weg, een zebrapad en een oversteekplaats stond afgebeeld. Omdat we zo goed mee deden kregen we allemaal een echt verkeersdiploma. OP de foto's kunt u meekijken.
groep 1/2 C afscheid en streetwise

Kleuterfeest in de Klaproos
Vandaag hadden we een prachtig kleuterfeest! We hebben in de school leuke spelletjes gedaan over Jip en Janneke, Otje, Pluk van de Petteflat en Floddertje. Fijn dat er ouders wilden helpen bij de spelletjes! Ook zijn we in de mooie rode Fiep-bus geweest. Op de foto's kunt u het zien.


 

Nieuws uit de Klaproos, groep 1/2c
 
 
Vorige week hebben we een goede start gemaakt met de 27 kinderen in de Klaproos!
We zijn deze weken druk met allerlei spelletjes om elkaar te leren kennen. We vierden als eerste de verjaardag van Jasper. We spelen en werken over het thema Floddertje en Jip en Janneke. Bij de rekenles maken we groepjes van vier en bij de muziekles leren we: ’Dag school, dag school daar ben ik weer’. Met elkaar hebben we er zin in!

De foto's zie je hier.