Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Groep 1/2C

Klaproosgroep

Spelletjes in de Boekentuin.

Vandaag de sport-en speldag in de Boekentuin. Heerlijk weer, leuke spelletjes en tenslotte een ijsje! De kinderen hebben genoten. Op de foto's kunt u het zien. De ouders en oma die mee hebben geholpen hartelijk bedankt!

Verhalend ontwerp in de klaproos

 
We hadden een week met allerlei activiteiten: rose muisjes eten omdat juf Arjen een kleindochter heeft gekregen, de wisselbeker bij het Margriettheater voor onze groep en een begin gemaakt met het uitwerken van het sprookje: "de prinses op de erwt". We keken naar een toneelstuk waarin de prins op zoek is naar een prinses en gaan hem daarbij helpen door het maken van posters. We werken er enthousiast aan. Op de foto's kunt u het zien.

Meester en juffendag

Vandaag vierden we met de hele school de verjaardagen van de meesters en juffen. het was een feestelijke dag! De kinderen zagen er allemaal prachtig uit in hun verkleedkleren. In de gymzaal was er een toneelstukje, dans en een quiz. En natuurlijk zijn de juffen en meester allemaal toegezongen. Op school terug gingen de juffen op zoek naar verstopte cadeau's. De kinderen hielpen gelukkig goed met het zoeken. Wat zijn we verwend door de kinderen. Heel hartelijk dank voor zoveel mooie cadeau's. Toen was het echt tijd voor limonade met apenkoekjes. In groepjes deden we allerlei spelletjes in het thema jugle. En daar snoepten we af en toe wat bij ;) In de gymzaal stonden 2 springkussens waar we veel plezier maakten met rare sprongen en koprollen. Verhit en moe begonnen we daarna aan de lunch en konden we lekker even droog naar buiten. Nog een filmpje en stoelendans en het feest was weer afgelopen. Het was een gezellige feestdag!
Hier is de link voor de foto's.

Op excursie naar de Tandarts

Vanmorgen mochten we komen kijken bij de Tandartsenpraktijk van de papa van Anne Roos.
Wat hebben we veel gezien en geleerd! Op de foto's kunt u het zien.
Fijn dat er ouders waren die ons wilden brengen.
Alle ouders en natuurlijk de tandarts heel erg bedankt! 


Pasen
 
Donderdag voor pasen vierden we op school met elkaar het paasfeest. We begonnen de dag met de viering. We zongen de liederen die we geoefend hadden, luisterden en keken naar het bijbelverhaal van Jezus kruisiging en opstanding. Daarna deden we een circuit; we versierden een eierdop, beplakten een houten paashanger, kleurden een kleurplaat en speelden met juf Sanne met onze ei-stuiterbal. We hadden een fijne viering en een gezellige en smakelijke dag.
Als afsluiting genoten we van alle lekkernijen die de ouders hadden verzorgd! Dank jullie wel! Bijna alles was op... Op de foto's kunt u meegeniten.

 


Thema Tandarts en gezonde voeding

Deze week zijn we gestart met het nieuwe thema. Op de foto's kunt u zien hoe prachtig er gespeeld wordt. Op maandag hebben we gegymd en verzonnen de kinderen zelf het balspel dat u ziet. Voor het Paasfeest hebben we mandjes gevouwen en Thijs maakte ook een mandje van constructiemateriaal. De rekenles van deze week ging over eieren tellen en in welke doos er meer of minder eieren kunnen.


Lente in de Klaproos! 

In de klas hebben we een bloemenwinkel en een ontdektafel om kleine kriebelbeestjes te bekijken. We vouwen bloemen en tekenen beestjes die in de grond leven en wakker worden. De gezaaide tuinkers groeit goed en proeven we op een stukje brood. De kletskous en boekjeskring gaan prima! Op de foto's kunt u het zien.

Excursie Momo de Mol

 
Vandaag, woensdag 8 maart zijn we naar het Bredius geweest voor de tentoonstelling over Momo de Mol. Met een helm op gingen we door een gang heen om zo als het ware onder de grond te komen. We leerden allerlei dingen over het leven van de Mol onder de grond en wat je daar allemaal tegen kan komen. 
We hebben ervan genoten. Op de foto's kunt u het zien.
Alle ouders die mee hebben geholpen; hartelijk bedankt.


Voorstelling van Kruis en Mol

Voor de vakantie genoten we van een voorstelling van de KUVO. Meneer Kruis en Mol zorgden voor een grappige muzikale voorstelling. De kinderen genoten van de muziek gemaakt met allerlei verschillende huis-, tuin- en keukenspullen. En wat maakten ze leuke grapjes. Kijkend naar de foto's kunt u nog even meegenieten!


Valentijnsdag in de Klaproos

Op valentijnsdag maakten we voor elkaar een hart!
Julia bracht deze week een groot stuk ijs mee. We volgden het smeltproces.
De rekenles bracht ons zogenaamd met de bus naar Naturalis om de T-rex te bekijken. We telden hoeveel kinderen erin de bus passen en werkten dit op verschillende manieren uit.
Op de foto's kunt u het zien.
Thema Dino's in de Klaproos

Deze week zijn we begonnen aan dit thema. In de klas hebben we een dinomuseum.
We knippen en plakken dino,s en bij de rekenles sorteren we ze van groot naar klein.
Ook van constructiemateriaal en blokjes maken we prachtige dino's!
In de zandtafel kunnen we een skelet opgraven en in elkaar puzzelen. We leren elkaar veel over dino's en maakten daar een woordweb over. Met juf Simone probeerden we hoeveel schoenen in een dinosaurusvoet paste. We zijn heel enthousiast over dit thema en bekijken met elkaar al de boeken die we in de klas hebben.
Deze week maken we een dino van klei, trakteert de juf op crackers met rose muisjes omdat er een kleinkind is geboren en luisteren we naar de boekjeskring van Isa.
Op de foto's kunt u het zien.

Nieuwjaar in de Klaproos,

Vandaag de eerste schooldag in 2017! 
We wensten elkaar een gelukkig nieuwjaar en aten nieuwjaarsrolletjes.
Met ecoline maakten we prachtig vuurwerk!

Vandaag hebben we een traktatie voor de vogels gemaakt!
Op de foto's kunt u het zien.  

Kerst in de groep

Het is volop kerstsfeer in de Klaproos. De kinderen spelen in de stal, knutselen over kerst en we rekenen met kaarsen. Welke kaars is dik, dun, licht en zwaar.
Vandaag hebben de kinderen kerststukjes gemaakt, het resultaat mocht er zijn!
 Op de foto's kunt u het zien.


Sint op bezoek

Wat hebben we genoten vandaag van Sint en zijn Pieten. We hebben gezongen, gelachen en spelletjes gespeeld. Tenslotte kregen we allemaal een mooie bal.


Geniet mee door op foto te klikken.Pietenochtend
Wat was het een vrolijke en gezellige ochtend met al die pieten in de school. 
Eerst maakten we met hulp van lieve moeders, opa's en oma's een muts voor 5 december.
Ook alle lieve knipmoeders heel erg bedankt!!
Daarna deden we allerlei spellen in de speelhal, puzzelen, cadeautjes in de schhorsteen werpen, staartje prik aan amerigo, over een smalle dakrand lopen en door de schoorsteen kruipen en een variant op blikgooien met cadeautjes en pittenzakken.
Als derde onderdeel mochten we pietenhoofden versieren met snoepjes.
Met een gevulde buik deden we spannende pietngym in de gym   zaal.
Wat een enthousiasme was er en wat een vrolijkheid.
Aan het eind van de ochtend keken we een sinterklaasfilm van Sesamstraat.
Trots en voldaan ontvingen ze hun pietendiploma.
Nu nog aftellen tot het bezoek van sinterklaas en zijn pieten.
U kunt meegenieten door de foto's te bekijken.Sint in de Klaproos

 
In de klas zijn we druk met het knutselen van Sint en Piet!
We spelen in de Sinthoek en hebben in de klas een bakkerij gemaakt.
De pieten bakken nu de heerlijkste taarten! Op de foto’s kunt u het zien. 
Vandaag vonden we bij de open haard het recept van de taart om Wellespiet te kunnen helpen.
Samen met de mama van Thijs hebben we het uitgeprobeerd en een heerlijke taart gebakken. Het recept klopt dus helemaal. Nu Wellespiet nog! Op de foto’s kunt u het zien.
 
 
 
Thema Herfst  in de Klaproos
 
In de klas is het volop herfst! We hebben een herfsttafel en winkel waar we veel plezier hebben! We knutselen spinnen en paddenstoelen en hebben vandaag appelmoes gemaakt en geproefd! De rekenles ging over hoeveel kabouters er in een paddenstoel kunnen wonen. Zo bespraken we de begrippen meer, minder en evenveel.
 
Op de foto’s kunt u het zien.
 


Vandaag en morgen zijn het de laatste momenten over de herfst. Dan  komen sint en zijn pieten aan de beurt. Vandaag waren ze nog druk met de herfst en wilde ze graag wat foto's van hun werk. Ze waren er zo trots op. Een web van kapla met een handspin erin. Uilen van een dennenappel gevuld met stukjes watten enz. Deze week hebben we ook een leergesprek gehouden over de paddenstoelen. We bekeken verschillende soorten en gaven ze door in de kring.
We maakten ook met elkaar een grote spinnenweb; steeds een bol wol overgooien maar wel zelf een stukje draad vast houden. Dat was best nog moeilijk maar op de foto’s kunt u zien dat het gelukt is! 

 
We hebben ook een nieuw leesbankje in de leeshoek staan. Een heerlijk pplekje om samen te lezen, plaatjes te kijken en te communiceren met elkaar. 

Op de foto's kunt u meegenieten!


Kabouterpad 
 
 
Het was echt herfst in het bos. De bladeren dwarrelden naar beneden, overal eikels en paddestoelen en een beetje mist en spetters maakten het plaatje af. De kinderen genoten van het samen uit zijn, het zoeken naar kabouters en het uitvoeren van de opdrachten. Iedereen durfde het smalle bruggetje zonder leuningen over te steken, lekker spannend. We ervaarden met al onze zintuigen wat er te beleven is in het herfstbos. Het was een fijne ochtend. Hartelijk dank aan de vaders, moeder en opa's  die ons hebben gereden en de groepjes begeleiden, heel fijn! 
Op de foto's kunt u het allemaal zien.


Op de foto's kunt u nog meer zien.
 

Thema Boeken-Kinderboekenweek
                   
                                                                                                                              

Deze weken zijn we druk met boeken! We maken een bibliotheek in de klas met ons lievelingsboek. Stempelen en rijmen rond het thema van de kinderboekenweek. Bespreken wat we allemaal met opa en oma kunnen doen. Logeren is wel erg leuk en daarom verven we een logeerkoffer en leren het liedje: Ik heb een koffertje vol mooie kleren. Ik ga naar oma toe ik mag logeren! Erg leuk dat er zoveel opa's en oma's bij ons in de klas komen voorlezen. Vandaag was de eerste keer met de oma van Fiene.
Op de foto’s kunt u het allemaal zien.

We genoten met elkaar van de opening van de kinderboekenweek in de hal. De juffen en meester waren verkleed als opa en oma en deden onder leiding van juf Inge ochtendgymnastiek. Daarna dansten we op het lied van de KBW van kinderen voor kinderen. Elke dag zijn er opa's en oma's om voor te lezen. Daar genieten we met elkaar van. Dankuwel opa's en oma's.
Op de foto's kunt u het allemaal zien. 
                                                                      Kleuterfeest in de Klaproos                                                             

 
 
Vandaag was een bijzondere dag want met elkaar vierden we het kleuterfeest.
We begonnen in de hal met kikker die verdrietig was omdat al zijn vriendjes weg waren en nu niet mee konden naar de Pretfabriek.
Gelukkig zijn ze weer gevonden en kon het feest doorgaan! In de klas maakten we een ketting van nibbit ringetjes. We dronken groene limonade want kikker is tenslotte groen!
We speelden met veel plezier in de Pretfabriek; aten daar een lekker ijsje en tenslotte op school heerlijke pannenkoeken! Alle ouders hartelijk bedankt voor het bakken.
Met elkaar hadden we een fijn feest!
Op de foto's kunt u het zien.

 
 
Nieuws uit de Klaproos
 
 
 
Vorige week hebben we een goede start gemaakte 25 kinderen in de Klaproos!
Het is een leuke groep en we zijn deze weken druk met allerlei spelletjes om elkaar te leren kennen. We vierden als eerste de verjaardag van Jonas. We spelen en werken over het thema kikker en zijn vriendjes. Bij de rekenles maken we groepjes van vier en bij de muziekles leren we: ’Dag school, dag school daar ben ik weer’. Met elkaar hebben we er zin in!
Op de foto’s kunt u het zien.