Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Groep 1/2C

Klaproosgroep

Thema Kerst

In de klas zijn we druk met de voorbereidingen voor het Kerstfeest. We knutselen sterren en stalletjes en spelen in de Kerststal. Op de foto's kunt u het zien.


Thema sint

Met veel plezier spelen de kinderen in de verschillende hoeken. De pakjes worden ingepakt, de pepernoten van speeldeeg gemaakt en met de boot wordt uitgespeeld hoe de Sint naar Nederland is gekomen. Van papier wordt van alles geknutseld en de Sintliedjes klinken vrolijk door de klas.
Vorige week hebben de kinderen hun schoen gezet en vanmorgen hadden we een gezellige pietenochtend. Vandaag zijn Sint en de Pieten op school geweest. Het was een fijn feest. Op de foto's kunt u het allemaal zien. 


Herfst in de Klaproos

Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema herfst. We maken paddenstoelen en egels en leren over de herfst allerlei nieuwe woorden. We voelen met elkaar hoe zwaar een pompoen is. De rekenles gaat over in welke kleur paddenstoel de kabouters willen wonen. We kiezen een kleur en bespreken zo de begrippen meer, minder en evenveel. In de klas is een herfstwinkel en spelen we met veel plezier. Op de foto's kunt u het zien.Excursie in het Bredius: Gijs de Gaai

Voor de herfstvakantie gingen we op een zonnige herfstmorgen allerlei leerzame en leuke opdrachten doen in het Bredius. Door enthousiaste opa's, oma's, papa's en mama's werden we met auto's naar het Bredius gebracht en begeleidden ze groepjes langs de opdrachten. Ondertussen struinden we rond in het bos en vonden we allerlei schatten. Een holletje onder de boom (Wie woont daar?) een vluchtende pad voor grijpende vingertjes en zware takken om te sjouwen. En natuurlijk allerlei herfstvruchten, verkleurende bladeren en kleine beestjes. De zon begon spontaan te schijnen van deze 25 ontdekkende en blije mensjes. Alle begeleiders hartelijk dank voor uw enthousiaste begeleiding!!
U kunt met ons nagenieten door de foto's te bekijken
.Afscheid meester Rijk en streetwise


Afgelopen week vierden we het afscheid van meester Rijk en kregen we verkeersles van de juf met materialen van streetwise van de ANWB. Bij het afscheid van meester Rijk hebben we met alle 1/2 groepen uit volle borst ons afscheidslied gezongen. Dat ging heel goed. De andere groepen hadden ook allemaal iets bedacht voor meester Rijk. Daarna mochten we zo hard mogelijk toeteren toen meester Rijk in een zijspan door de Oeralstraat reed. Dat vonden we erg leuk, lekker veel herrie maken. Ook kwam meester Rijk in de ochtend met een afscheidshoed op de klassen rond en kregen we iets lekkers.
Met de verkeersles leerden we wat verkeer is, hoe je veilig kan oversteken en wat je moet doen bij rood, oranje of groen bij het verkeerslicht. We oefenden op een kleed waarop de weg, een zebrapad en een oversteekplaats stond afgebeeld. Omdat we zo goed mee deden kregen we allemaal een echt verkeersdiploma. OP de foto's kunt u meekijken.
groep 1/2 C afscheid en streetwise

Kleuterfeest in de Klaproos
Vandaag hadden we een prachtig kleuterfeest! We hebben in de school leuke spelletjes gedaan over Jip en Janneke, Otje, Pluk van de Petteflat en Floddertje. Fijn dat er ouders wilden helpen bij de spelletjes! Ook zijn we in de mooie rode Fiep-bus geweest. Op de foto's kunt u het zien.


 

Nieuws uit de Klaproos, groep 1/2c
 
 
Vorige week hebben we een goede start gemaakt met de 27 kinderen in de Klaproos!
We zijn deze weken druk met allerlei spelletjes om elkaar te leren kennen. We vierden als eerste de verjaardag van Jasper. We spelen en werken over het thema Floddertje en Jip en Janneke. Bij de rekenles maken we groepjes van vier en bij de muziekles leren we: ’Dag school, dag school daar ben ik weer’. Met elkaar hebben we er zin in!

De foto's zie je hier.