Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Groep 1aa

madeliefgroepWelkom op de groepspagina van groep 1aa
'Madelief-groep'
Lieke van Vliet bij ons in de klas stage lopen. Ze volgt haar studie aan de Christelijke Hogeschool Ede (PABO). We hopen dat ze veel kan leren bij ons in de groep en dat we samen een gezellige tijd samen hebben!


 
 
Belangrijke data's:
10 tot 15 december Juf Lieke is er!
12 
december 
waarschijnlijk staking
21 december 16.30 kerstviering
   
                                                                                                                                                                                                  
           
De volgende kinderen zijn jarig! Van harte gefeliciteerd! Leuk dat jullie bij ons op school komen! Welkom!
 
   
 

Op deze pagina proberen we regelmatig nieuwe berichten van de klas te plaatsen.

 
PBS
We hadden 100 muntjes gespaard en als beloning gingen we vandaag schminken!!!!
  
de krokodil                       eenhoorns

 
  
tijgers en leeuwen               spiderman

     
elza              lieve konijntjes
Sinterklaas
  

   
  
Pietenochtend

  

   

   

   

   

     

     
Bredius-bos 12 oktober 


 


 


 
Streetwise
 
 

  

 

  

  

Kinderboekenweek
Voor dit nieuwe thema maken we in de klas een berenhol. Alle kinderen mogen een beer of een ander 'stoer', 'spannend' of 'eng' knuffelbeest meenemen!
Met de kinderen zijn we druk bezig geweest om het berenhol te verven!


    Met de kleuters willen we graag met de kinderboekenweek over de emoties werken met name  'bang' maar ook 'boos', 'blij' en 'verdrietig'. Dit past goed bij hun belevingswereld. De nieuwe kinderen die voor de eerste naar school gaan, vinden dit spannend en zijn misschien we bang. Ze kunnen dan ook boos  of juist verdrietig worden. We hopen dat ze op school veel plezier beleven en weer blij naar huis gaan. Hierover zullen we zeker hebben.

We doen dit met behulp van hetprentenboek 'AAA WOE wie maakt dat geluid?'. In dit boek komen dieren voor met enge geluiden maar het wordt juist op een hele leuke en grappige manier verteld.
Dus dat komt zeker goed!Nieuw thema: Kleine muis zoekt een huis

We werken deze week over het prentenboek 'Kleine Muis zoekt een huis'. Muis zoekt voor zichzelf en voor haar grote appel een huisje. Tijdens de zoektocht komt ze in holletjes van allerlei dieren. Ondertussen wordt de appel steeds kleiner omdat ze elke keer een hapje neemt. Uiteindelijk komt ze bij haar eigen huisje terecht en  is het huisje groot genoeg voor haar en haar kleine appel. De kinderen zijn nu al helemaal enthousiast en kunnen het verhaal al goed uitspelen. Natuurlijk doen we ook hierbij veel reken- en taalspelletjes. Met blokjes hebben we bijvoorbeeld grote en kleine holletjes voor dieren gemaakt.
Het allerleukste van dit thema is: appeltaartjes en appelmoes maken! De kinderen hebben zelf appels geplukt en zijn gaan koken en gaan bakken! Bij Romain thuis mochten we de taartjes afbakken.  Hierbij de foto's van het hele proces van de appeltaartjes inclusief de vinger-lik partijen, bakken en opeten!!!

     

   

   


   


   


  


   


   


   


   

Fiep-feest
Afgelopen woensdag hadden we een heel leuk en gezellig kleuterfeest op school! Alle kinderen mochten verkleed op school komen. Alle juffen waren ook verkleed. Er was een toneelstukje van Floddertje, leuke spelletjes en zelfs een echte 'fiep-bus'. Jammer dat het niet elke dag feest is. Wij hebben in ieder geval genoten!

De fiep-bus kwam bij ons op school!

  
Met ons groepje deden we allerlei leuke opdrachten en spelletjes.

         
Hier gingen we de flat van Pluk nabouwen.

We werden ook mooi geschminkt.

  

Foto groep 1aa 's


De groep wordt groter en voller

Op dit moment zitten er 6 kinderen bij ons in de klas. Het wordt steeds gezelliger. We gaan regelmatig gymmen en buiten spelen. Ook in de klas zitten we niet stil. We zingen graag en we hebben Siepie en Takkie van Jip en Janneke geplakt.


De eerste weken  (september 2017)
Elke dag komen er nu kinderen de klas binnen wandelen. De eerste keer was het voor de meeste kinderen even spannend, maar nu zien we stralende gezichten.
We spelen veel, buiten en natuurlijk binnen. We zijn ook enthousiast om iets leuks te maken. De verfkwasten worden goed gebruikt. Als je bij ons in de klas komt, zie je de verftekeningen al hangen.
We lezen veel uit de boeken van Annie M.G. Schmidt. Dit is het thema waarover we werken. Floddertje vinden wij een leuk, ondeugend meisje. We genieten volop! Ook hebben we een ladder getimmerd en geverfd voor Dikkertje Dap.
Afgelopen maandag zijn we naar de winkel geweest om cake-beslag te kopen. Vandaag hebben we heerlijke cakejes gebakken.  


Hier zijn nog meer foto's te vinden: groep 1aa ->1e weken