Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Groep 5B

Leerkracht: Sandra Verbeem
Welkom op de pagina van groep 5B!

Leuk dat je hier komt kijken! Op deze pagina kunnen jij en je ouders allerlei informatie vinden over onze groep! In de agenda staan activiteiten waar je soms iets voor moet regelen, moet meenemen of rekening mee moet houden. Handig h?! 

Onder de agenda verschijnen regelmatig nieuwe verslagen van de dingen die we doen en meemaken in de klas. Als je het ook een keer leuk vindt om iets te schrijven voor onze klassenpagina laat het dan even aan mij weten!

 
 Datum Wat gaan we doen? Niet vergeten! 
Woensdag en vrijdag  Gymnastiek Neem je gym spullen mee (Liefst harde schoenen)
Op vrijdag starten we om 8.30 uur in de gymzaal!
december We hebben de tafel van 7, 8, 9 geleerd. Oefen je thuis mee?!
december We oefenen het klokkijken. Hele, halve uren en minuten, zowel analoog als digitaal. Oefen je thuis mee?!
maandag 11 december Weekopening
 
 
maandag 11 dec. en woensdag 13 december   Neem jij ook iets mee voor stichting Present? Als iedereen iets meeneemt, kunnen we bijdragen aan een fijne kerst voor mensen die niet zoveel hebben als jij! 
dinsdag 12 dec. De school is dicht.                 De meesters en juffen staken.
woensdag 13 december Voorlezen bij de kleuters. Vandaag lezen wij voor bij de kleuters. in de klas oefenen we dat. We gaan ook samen met de kleuters een mooie slinger knutselen voor het goede doel!
maandag 18 dec. Schaatsen op de ijsbaan in Woerden. We gaan op de fiets naar de ijsbaan. We schaatsen van 9.45 - 10.45 uur. Je mag daar schaatsen lenen. Handschoenen zijn verplicht!
dinsdag 19 dec.  We oefenen voor donderdag. Neem een kussen mee, zodat je lekker op de grond kunt zitten!
woensdag 20 december Kerststukjes knutselen Vandaag maken we een kerststukje in de klas. Zorg dat je de volgende spullen bij je hebt:
-stevig bakje gevuld met (natte) oase
-takjes
-(nep) kaars
-versiersels die je in je kerststukje wilt doen
donderdag 21 december We hebben een gezellig kerstmoment in de klas. Van 17.15 tot 17.45 uur mag je naar de klas komen. Je mag visite meenemen! (max. 2 personen)
vrijdag 22 december Om 14.00 uur start de kerstvakantie. Fijne vakantie allemaal! Geniet van de kerstdagen en tot ziens in het nieuwe jaar!
 

Sinterklaasfeest


We hebben dit jaar voor het eerst met surprises het sinterklaasfeest gevierd. Wat waren er mooie surprises, leuke gedichten en wat was het ontzettend gezellig met elkaar! Klik op de grote foto voor nog meer foto's!


De Romeinenwandeling

Dinsdag 31 oktober hebben we van alles bekeken over de Romeinen in Woerden. De weken ervoor ging het tijdens de geschiedenislessen ook over de Romeinen. Het was supertof om nu alles wat we geleerd hebben ook op een andere manier te bekijken en te ervaren. Het was een leerzame ochtend! Klik hier voor de foto's. Naar het Bredius voor de herfstexcursie

We gingen met zn allen naar het Bredius op de fiets voor een herfstexcursie. We gingen de klas verdelen over vier groepjes. Toen deelde de mevrouw de spullen die we nodig hadden uit. We kregen een kaart. Daar stond op waar de opdrachten waren. Toen gingen we de opdrachten doen. Er waren ook begeleiders mee voor de groepjes. Er waren 11 leuke opdrachten. Er waren verschillende plekken waar je de opdrachten kon doen. Niet iedereen heeft alle 11 opdrachten kunnen doen. Toen we klaar waren moesten we wachten, want nog niet iedereen was er.
Daarna moesten we proberen te raden waar de schatkist was. We waren nieuwsgierig wat er in de schatkist zat. Tristan zei waar de schatkist lag, dus hij mocht met Sophie de kist gaan halen. Een paar seconden later stond de kist op het picknicktafeltje. En toen maakte de vrouw van het Bredius de kist open. Er zat een zak in de kist. Er zaten 26 tekeningen in de kist.
Toen gingen we terug naar school fietsen. We moesten de fietsen parkeren. Toen liepen we de school in. We trokken de hesjes uit. En toen deden we de jassen uit. En we hingen ze op. En toen gingen we de hesjes opvouwen. En toen kreeg de juf de aandacht. En toen zei ze dat we de kleurplaat mochten kleuren. The end!
Geschreven door: Levi en Siem
Klik hier voor de fotos'!
 


Snaar, blaas en slag

Een verslag en foto's volgen binnenkort!
Streetwise

Op vrijdag 29 september kwam de ANWB naar onze school. Twee jaar geleden toen wij in groep 3 zaten, waren zij er ook. Toen leerden we vooral veel over oversteken. Nu mochten wij zelf ervaren hoe lang de remweg van een auto is en waarom een gordel zo super belangrijk is en waarom je hem op de juiste manier moet dragen!
Het was natuurlijk supergaaf dat wij zelf mochten remmen, terwijl de auto 50 km per uur door de straat reed!
Klik hier voor de foto's!Schoolreis Archeon

Een verslag van Esmee uit haar (reis)dagboek:
Ik zit nu in de bus. Ik zit naast Fay. Het is heel erg gezellig. We zijn nu 10 minuten onderweg. Ik vind het nu al leuk in de bus, maar straks wordt het dus nog leuker. Ik hoop dat we er bijna zijn.
Ik zit weer in de bus. Nu zit ik naast Elin, ook een vriendin van mij. Het is weer heel erg gezellig. En het was ook heel leuk bij Het Archeon. Ik vind het wel jammer dat het nu voorbij is. Maar ik ben er ook wel weer blij mee dat we nu bijna thuis zijn. Doei! Ik ga naar huis!