Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Groep 5B

Leerkracht: Sandra Verbeem
Welkom op de pagina van groep 5B!


We hebben een super sportief lijnbaltoernooi gehad! We hebben er samen een fantastische dag van gemaakt! Met veel aanmoedigen, meeleven, prijzen en gezelligheid! Het was een feestje!


 
 Datum Wat gaan we doen? Niet vergeten! 
Woensdag en vrijdag  Gymnastiek Neem je gym spullen mee (Liefst harde schoenen)
Op vrijdag starten we om 8.30 uur in de gymzaal!
april We hebben de tafels van 1-10 geleerd. Die gebruiken we bij veel sommen, dus oefenen we in de klas om deze sommen steeds sneller te kunnen beantwoorden. Oefen je thuis mee?!
april We oefenen het klokkijken. Hele, halve uren en minuten, zowel analoog als digitaal. Oefen je thuis mee?!
Dinsdag 17 april Je hebt een voorstelling in Het Klooster. Neem je je fiets mee?
Vrijdag 20 april (gewijzigde datum!) Koningsspelen op het sportpark Cromwijck Neem je fiets mee naar school en trek je sportkleding voor buiten aan. Voor het ontbijt heb je bord, beker en bestek nodig! Neem je dit zelf mee? Graag in een plastic tas met je naam erop!
Donderdag 26 april  Tafeltoets: tafel van 1-10 Oefen alle tafelsommen thuis door elkaar!
Vrijdag 27 mei- vrijdag 13 mei Meivakantie; Geniet van je vakantie!  
 

 

Cito toetsen in groep 5 en 6 

Verspreid over de komende weken (week 4, 5 en 6) maken de kinderen allerlei toetsen van het CITO leerlingvolgsysteem. Deze toetsen helpen ons te bepalen welke leerstof we in het komend half jaar extra moeten uitleggen, nog moeten herhalen of waar we juist weinig aandacht aan hoeven te besteden. Wij leggen de kinderen dit ook uit. We hebben ook besproken dat het belangrijk is met aandacht, concentratie en inzet te werken. Het zou immers jammer zijn als je iets wel kunt, maar dat niet laat zien op de toets, omdat je bijvoorbeeld te snel werkt. Het zou fijn zijn als u eventuele afspraken bij de tandarts, fysiotherapie etc. na schooltijd plant!  

  

Kerst in groep 5                                                           

Uit het kerstjournaal:

Verslaggever Jur zegt:

"Ja, we staan nu live bij de Margrietschool in Woerden.
En groep 5B is een slinger aan het maken voor Stichting Present.
Eerder hebben zij ook Dikkie Dik verhalen voorgelezen bij de kleuters van groep 1/2A.
Het ziet er echt super gezellig uit!
Leuk dat deze kinderen andere mensen ook een fijne kerst willen geven!
Die kinderen van groep 5B zijn echt toppertjes!"

Klik hier voor de foto's!

Kerststukjes maken:

Op de laatste woensdag voor de kerstvakantie namen alle kinderen allerlei spullen mee. Daarmee konden zij prachtige kerststukjes maken.  Juf Jeanke had gezorgd voor mooie dennentakken. Het rook heerlijk in de klas en wat een talenten zitten er in groep 5B! We zouden zo een winkeltje kunnen beginnen!

Klik hier voor de foto's!


Schaatsen
Op maandag 18 december stapten we op de fiets naar het Kerkplein. Daar mochten we schaatsen en kregen we na afloop een heerlijk bekertje warme chocomelk! Genieten!!!!!!
Klik op de grote foto voor meer foto's!


Sinterklaasfeest


We hebben dit jaar voor het eerst met surprises het sinterklaasfeest gevierd. Wat waren er mooie surprises, leuke gedichten en wat was het ontzettend gezellig met elkaar! Klik op de grote foto voor nog meer foto's!


De Romeinenwandeling

Dinsdag 31 oktober hebben we van alles bekeken over de Romeinen in Woerden. De weken ervoor ging het tijdens de geschiedenislessen ook over de Romeinen. Het was supertof om nu alles wat we geleerd hebben ook op een andere manier te bekijken en te ervaren. Het was een leerzame ochtend! Klik hier voor de foto's. Naar het Bredius voor de herfstexcursie

We gingen met zín allen naar het Bredius op de fiets voor een herfstexcursie. We gingen de klas verdelen over vier groepjes. Toen deelde de mevrouw de spullen die we nodig hadden uit. We kregen een kaart. Daar stond op waar de opdrachten waren. Toen gingen we de opdrachten doen. Er waren ook begeleiders mee voor de groepjes. Er waren 11 leuke opdrachten. Er waren verschillende plekken waar je de opdrachten kon doen. Niet iedereen heeft alle 11 opdrachten kunnen doen. Toen we klaar waren moesten we wachten, want nog niet iedereen was er.
Daarna moesten we proberen te raden waar de schatkist was. We waren nieuwsgierig wat er in de schatkist zat. Tristan zei waar de schatkist lag, dus hij mocht met Sophie de kist gaan halen. Een paar seconden later stond de kist op het picknicktafeltje. En toen maakte de vrouw van het Bredius de kist open. Er zat een zak in de kist. Er zaten 26 tekeningen in de kist.
Toen gingen we terug naar school fietsen. We moesten de fietsen parkeren. Toen liepen we de school in. We trokken de hesjes uit. En toen deden we de jassen uit. En we hingen ze op. En toen gingen we de hesjes opvouwen. En toen kreeg de juf de aandacht. En toen zei ze dat we de kleurplaat mochten kleuren. The end!
Geschreven door: Levi en Siem
Klik hier voor de fotos'!
 


Snaar, blaas en slag

Een verslag en foto's volgen binnenkort!
Streetwise

Op vrijdag 29 september kwam de ANWB naar onze school. Twee jaar geleden toen wij in groep 3 zaten, waren zij er ook. Toen leerden we vooral veel over oversteken. Nu mochten wij zelf ervaren hoe lang de remweg van een auto is en waarom een gordel zo super belangrijk is en waarom je hem op de juiste manier moet dragen!
Het was natuurlijk supergaaf dat wij zelf mochten remmen, terwijl de auto 50 km per uur door de straat reed!
Klik hier voor de foto's!Schoolreis Archeon

Een verslag van Esmee uit haar (reis)dagboek:
Ik zit nu in de bus. Ik zit naast Fay. Het is heel erg gezellig. We zijn nu 10 minuten onderweg. Ik vind het nu al leuk in de bus, maar straks wordt het dus nog leuker. Ik hoop dat we er bijna zijn.
Ik zit weer in de bus. Nu zit ik naast Elin, ook een vriendin van mij. Het is weer heel erg gezellig. En het was ook heel leuk bij Het Archeon. Ik vind het wel jammer dat het nu voorbij is. Maar ik ben er ook wel weer blij mee dat we nu bijna thuis zijn. Doei! Ik ga naar huis!