Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Groep 8A

De tweede helft!

Van de meivakantie tot de zomervakantie
 
 week 25  
 maandag  middag: bezoek aan groep 3a: spelletjes meebrengen!
 dinsdag  
 woensdag  hoofdluiscontrole; kennismakingsmiddag Minkema College en Kalsbeek College;  musical oefenen met kleding en geluid
 donderdag  werkwoorden blz. 40 t/m 44; Margriettheater 
 vrijdag   musical oefenen met kleding, geluid en decor
   
 week 26  
 maandag  10.30 uur: opvoering musical voor 1aa, 1/2a, 1/2c, 3a, 3c en 4a
 dinsdag  9.00 uur: groep 8 dag; 19.00 uur: eten op school
 woensdag  opvoering musical voor 5a, 6a en 7a
 donderdag  12.45 uur: opa en oma musical 
 vrijdag  rapport
 
 
Verkiezingen op de Margrietschool

Omdat op woensdag 15 maart de landelijke verkiezingen voor de Tweede Kamer gehouden werden, organiseerden wij ook verkiezingen in de groepen 8. Het ging erom te snappen waar het bij verkiezingen om draait.  Begrijpen wat democratie in de praktijk inhoudt.
Daarom mochten de kinderen in groepjes eigen politieke partijen oprichten met een naam die duidelijk maakte waar de partij voor staat, wat de belangrijkste standpunten zijn en wie de lijsttrekker en de leden zijn.
Maar liefst 18 partijden werden er opgericht. We maakten verkiezingsposters, flyers, filmpjes en bereidden een pitch voor om de standpunten kort en krachtig duidelijk te kunnen maken.

We gingen op verkiezingstoernee in de groepen 7 en op maandag 13 maart presenteerden alle partijen zich op een grote verkiezingsbijeenkomst in de hal. Daar mochten alle leerlingen van de groepen 7 en 8 stemmen via een officieel stembiljet waarop de namen van alle kandidaten op stonden.

In groep 8a liepen de onderwerpen uiteen van de Partij Tegen Huiswerk, de Tosti(op school)-Partij en de (meer) VakantiePartij tot de Partij voor Schone Auto's en de Milies van lijst 16. Deze laatste partij met duidelijke idealen voor de samenleving als: alle kolencentrales sluiten, alleen nog maar elektrische auto's en al het zwerfvuil opruimen, sprak de kiezers het meeste aan. Wellicht door de keuze van hun onderwerp, flitsende presentatie en charismatische zeggingskracht. Djineo, Dominique en Orlanda wonnen overtuigend met 20 van de 109 stemmen.  Een goed voorbeeld waarbij spelen en leren soepel samengaan.

verkiezingsbijeenkomstMeester Sander opende de verkiezingsbijeenkomst waar de 18 politieke partijen zich presenterenVelen hadden hun keuze al vooraf gemaakt aan de hand van de verkiezingsposters. De pitches gaven de doorslag.  Daarna kon er gestemd worden onder toezicht van de officiŽle kiescommissie met leden uit de groepen 7 en 8.

De Milies wonnen met hun overtuigende presentatie en aansprekende idealen.  Djineo, Dominique en Orlando, jullie kunnen trots zijn!


Theaterspectakel Percossa

Maandag 7 november konden we onder leiding van de KUVO naar Muziektheater Tivoli in Utrecht.
We genoten daar van slagwerk, ritmes, humor en groots spectakel. We zaten helemaal vooraan en hadden een prachtig gezicht op hun verrichtingen. Het begon al eerder op school met een workshop percussie. Daar mochten we zelf ritmes slaan en voelen hoeveel krachtiger het wordt als je dat met een groep doet.
We leerden met behulp van een filmpje ook een liedje wat we met honderden kinderen in Tivoli mee konden zingen en bewegen. Een concert-ervaring.
Het waren 4 energieke bonken van kerels met veel energie, veel vaart, veel talent en humoristisch. Ze boden ons een knettergekke show vol bizarre acts en steengoede muziek. Het was genieten.