Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

groep 1/2D

viooltjesgroep

Als u op het blauwe linkje klikt dan ziet u de foto's.
De eerste schoolweek en waterpret

We zijn met 25 kinderen in de Viooltjesgroep begonnen. In de klas doen we veel spelletjes om de namen van alle kinderen te leren kennen. Deze week hebben we gespeeld met allerlei materialen en als groepswerk hebben we de ark van Noach op het bord gemaakt. Het was een gezellige week met als afsluiting waterpret op het plein, want wat was het warm. Na afloop kregen we een ijsje van de juf.
Onze groepsouders zijn Ursula, de mama van Joep en Leonie, de mama van Finn.

Kikkerpad, kleuterfeest, muziekles

In de klas hebben we het thema kikker en zijn vriendjes gehad. We hebben op het plein allerlei spelletjes gedaan met behulp van de leskist Kikkerpad van NME. We hebben o.a. geleerd dat rommel niet in het water hoort maar in de vuilniszak.  Liedjes over kikker zijn te vinden op you tube:dag kleine kikker bij ons in de sloot en wij kikkertjes.
Het kleuterfeest begon met kikker die zijn vriendjes kwijt was, gelukkig hadden ze zich alleen maar verstopt en hebben we ze allemaal gevonden. Na de traktatie gingen we naar de pretfabriek, wat hebben we genoten van het spelen en de pannenkoeken.

Iedere dinsdagmiddag krijgen we nu muziekles van een muziekdocente, van haar leerden we het opzegversje 7 kleine eendjes.
Omdat de groepen 1-7 op schoolreis waren mochten wij 1 keer gymmen in de grote gymzaal, dat was leuk en warm. Deze foto's laat de juf zien op de informatieavond. We zijn ook weer begonnen met de spelletjes op de chroomebooks.

Activiteiten in de kinderboekenweek

De kinderboekenweek heeft dit jaar het thema: Voor altijd jong.
We werken over opa en oma. Iedere dag komt er een opa of oma voorlezen. Dat is erg leuk. De opening werd door enkele juffen en een meester gedaan, ze waren opa en oma, woonden in een bejaardentehuis en moesten bewegen onder leiding van juf Inge.
Daarna mochten alle kinderen meedoen. Op het plein werd de driewielerfiets een rolstoel.
In de klas hebben we allemaal geoefend met lopen achter een rollator.
Isobel ging bij opa en oma logeren en vertelde wat ze allemaal in haar koffer had gestopt.

Na de opening hadden we de kabouterexcursie. We gingen in het Brediusbos spelletjes doen en op zoek naar de kabouterbordjes. Aan het eind deden we het spel,de boom wordt hoe langer hoe dikker en kregen we een kaboutermuts met gezicht en baard op onze hand.
 
Elise en Fleur maken mooie figuren van kastanjes op het schoolplein.
Filipina heeft samen met juf Janneke een cake voor ons gebakken, erg lekker!
Jasmijn en Finn hebben een zusje gekregen en ons een tractatie aangeboden.
Vanuit het Kalsbeekcollege hebben we een sport en spelles gehad, dit was nieuw en leuk.

Tot slot mochten opa's en oma's ook komen kijken op de inloopavond van de kinderboekenweek.

Sinttijd in de groep

Sint is alweer in het land, er wordt volop gespeeld in de stoomboot en in de inpakhoek. We hebben onze schoen gezet en cakejes gebakken voor de wellespiet. Hij vond onze cake lekker. Nu heeft hij het goede recept om voor Sinterklaas een taart te bakken. Op het plein zijn stoomboten getekend. 
Omdat er baby's  zijn geboren kwamen de mama van Finn en Jasmijn bij ons op bezoek, ze kregen een cadeautje, een beschuit met muisjes.
op 5 december kwam Sint met de motor naar school, dit jaar had hij 5 pieten bij zich. We hebben in de hal liedjes gezongen, kunstjes gedaan en een opzegversje dat we zelf gemaakt hadden opgezegd bij het aanbieden van de taart. In de klas gooide een piet enkele cadeautjes naar beneden, we kregen allemaal een bal en nog twee spellen voor de groep. Wat een gezellig feest.

Kerst

In de weken voor kerst hebben we kerststukjes gemaakt en met de kinderen van groep 7 een lichtje. Deze kinderen hebben ons eerst een verhaal voorgelezen. Tijdens de kerstdienst in de kerk mochten we met een lichtje in de hand naar voren lopen, vooraan in de kerk hebben we Luid klokje klingelingeling gezongen. In de kring hebben we veel rekenspelletjes gedaan, bv. kerstkaarten bezorgen op de even en oneven nummers. Op onze stoelen was een huis met een cijfer geplakt. De opening tussen de leuning en de zitting van de stoel was de brievenbus. Er is heel wat post verstuurd. Verder was er een kerstrestaurant waar we heerlijk konden eten, een posthoek en een kerstmarkt. Zo hebben we al we spelend veel nieuws geleerd.


Tentoonstelling Mo Mo de mol.

Woensdag 1 februari zijn we naar Mo mo de mol geweest, we hebben geleerd hoe een mol leeft en wat hij allemaal tegen komt in de grond.


Het dinothema en de voorstelling van Kruis en Mol.

We hebben tot de voorjaarsvakantie over dinosaurussen gewerkt, u ziet wat we gedaan hebben op de foto's. In de speelzaal hebben we spelletjes over de dino gedaan, dat was leuk. Joep was jarig en trakteerde op een dinokluif, lekker maar we hadden er een hele kluif aan. We gingen ook zogenaamd met de bus naar het dinomuseum, dit was een rekenles. We hebben genoten van het thema en weten nu veel over het leven van de dino.
We hebben ook een voorstelling van Kruis en Mol gehad, deze 2 mannen zongen liedjes over het alfabet en we mochten meedoen.