Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

groep 3A

Welkom op de pagina van groep 3a!

Hier kunnen jullie lezen wat wij allemaal meemaken dit schooljaar.  

 

 
Letterfeest
Hoera! We hebben alle letters geleerd. Dit hebben we gevierd met een letterfeest. Alle kinderen hebben een letterdiploma gekregen, uitgereikt door meester Rijk.
 

 

Kinderboekenweek
De kinderboekenweek had dit jaar het thema: Voor altijd jong! We hebben allerlei dingen gedaan rond dit thema. Er was een leuke opening in de hal, waar een aantal opa's en oma's (lees: meesters en juffen) ochtendgymnastiek hadden. Ook kwamen er opa's en oma's van de kinderen voorlezen in de klas. Wat was dat leuk! Natuurlijk hebben we ook zelf veel gelezen en mochten we ons lievelingsboek meenemen naar school om er over te vertellen. 
Klik hier om de foto's te bekijken.Letterspeurtocht maan, roos, vis
Op 23 september zijn wij naar het Oortjespad geweest voor de letterspeurtocht. Als echte speurders gingen we op zoek naar de letters die verstopt waren. We hebben veel geleerd over de dieren op de kinderboerderij. Klik hier voor de foto's.


Schoolreis
We zijn op schoolreis geweest! 's Ochtends toen we op school kwamen, stonden er vijf grote bussen op ons te wachten. Wij mochten in de dubbeldekker, spannend! De bus bracht ons naar de Spelerij in Dieren.

 

Wat hebben we een leuke dag gehad! We konden er heerlijk spelen, onze eigen broodjes bakken en afkoelen onder de fontein.  Ook hebben we naar een leuke theatervoorstelling gekeken en genoten van een lekker ijsje. Klik hier voor alle foto's.

 
   


 
De eerste schoolweken
Wat was het spannend, de eerste dag in groep 3. Een eigen tafeltje, met een laatje(!), een eigen etui, nieuwe juf en nieuwe klasgenoten.... Nu, een paar weken later zijn we al goed gewend. Er wordt hard gewerkt en we hebben al veel geleerd. We kunnen al letters lezen en daar woordjes mee maken. Naast het werken is er natuurlijk ook tijd om nog even lekker te spelen.

 
  

  
 
Op dinsdag en vrijdag gaan we naar de 'grote' gymzaal. Wat is dat leuk! 
Op dinsdag mag je zelf om half 9 naar de gymzaal komen en beginnen we de dag met een gymles van juf Jolanda. Op vrijdag beginnen we eerst in de klas en lopen we met elkaar naar de gymzaal. Denk je op deze dagen aan je gymspullen?

 
                 
 

Waterpret
De eerste schoolweek was het nog erg zomers weer. Wat was het dan ook leuk om deze week af te sluiten met een waterfeest. De brandslang aan, waterpistolen mee naar school en spetteren maar! Samen met de andere groepen 3 hadden we erg veel plezier. Klik hier om de foto's te bekijken.