Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

groep 5A

Welkom op de pagina van groep 5A! 

Wat leuk dat je een kijkje neemt!
Op deze pagina kunnen jij en je ouders handige informatie vinden over onze groep. 

 
Datum 
                   
Activiteit
     
Denk aan   
                                
Dinsdag en vrijdag  Gym Neem je gymspullen en handdoek mee. Zorg je voor stevige, passende gymschoenen?  
februari/ maart  We hebben de tafels van 6, 7, 8 en 9 geleerd.  Oefen je thuis mee voor het groot- tafeldiploma?!
februari/ maart  We oefenen het klokkijken:
-hele en halve uren 
-minuten
digitaal klokkijken

 
Oefen je thuis mee?! 
Maandag 19 februari Zonnetje van de week: Leonie  
Donderdagmiddag 22 februari Studiemiddag meesters en juffen  Geniet van je vrije middag! 
Vrijdag 23 februari- vrijdag 2 maart  Voorjaarsvakantie  Fijne vakantie! 
Woensdag 7 maart  Ouders bij de les ochtend 
Voor informatie zie eerder verstuurde mail
 
Vrijdag 23 maart  Lijnbaltoernooi in de sportzaal van de Regenboog Ouders zijn van harte welkom om ons aan te moedigen. Wij spelen van 9.00- 10.50 uur. 

Cito toetsen in groep 5 en 6
Verspreid over de komende weken (week 4, 5 en 6) maken de kinderen allerlei toetsen van het leerlingvolgsysteem. Deze toetsen helpen ons te bepalen welke leerstof we in het komend halfjaar extra moeten uitleggen, nog moeten herhalen of waar we juist weinig aandacht aan hoeven te besteden. Wij leggen de kinderen dit ook uit. We hebben ook besproken dat het belangrijk is om met aandacht, concentratie en inzet te werken. Het zou immers jammer zijn als je iets wel kunt, maar dat niet laat zien op de toets, omdat je bijvoorbeeld te snel werkt. Het zou fijn zijn als u eventuele afspraken bij de tandarts, fysiotherapie etc. na schooltijd plant!

De eerste schoolweken

De eerste schoolweken zitten erop! We hebben een goede start gemaakt en al veel gedaan en geleerd! We hebben kennis gemaakt met de nieuwe taalmethode, gerekend en aardrijkskunde en geschiedenis gedaan. Ook hebben we allerlei kennismakingsspelletjes gespeeld en onze eigen bladwijzer gemaakt. Samen hebben we gesproken over respect. Op het prikbord in de klas is de Respectboom te zien. We hebben opgeschreven hoe we met elkaar omgaan en wat we belangrijk vinden in groep 5a. Buitenspelen en gymmen doen we graag. Binnenkort gaan we op schoolreis. Leuk!   

Schoolreis naar het Archeon
Vrijdag 8 september zijn we met de bus naar het Archeon geweest! Het was een geslaagde dag! Benieuwd naar de foto's? Kijk dan bij fotoalbum.  Snaar, blaas en slag in het Klooster!
Wat een feest! We hebben muziekles gekregen in Het Klooster. We hebben kennis gemaakt met verschillende instrumenten. Ook hebben we opgetreden voor vaders, moeders, opa's en oma's.
We hebben genoten van deze fantastische dag! Benieuwd naar de foto's? Klik dan op de eerste foto. 
Streetwise
Laatst hebben we een interessante verkeersles gehad! ANWB Streetwise. We mochten ervaren hoe lang de remweg van een auto is. Dit was erg leerzaam! 
Romeinenwandeling 
Dinsdag 31 oktober hebben we van alles geleerd over de Romeinen. We hebben in het stadsmuseum van alles bekeken. Ook in de parkeergarage hebben we een stuk van een Romeins schip gezien. Het was een leerzame ochtend! Herfstexcursie
Dinsdag 14 november zijn we naar het Brediusbos geweest en hebben we allerlei schatten van de herfst ontdekt. In groepjes hebben we verschillende opdrachten gedaan. Het was een leuke en leerzame excursie. Klik op de eerste foto voor de foto's! 


Feest op 5 december! 
Wat hebben we een leuke dag gehad! Iedereen had een mooie surprise met gedicht gemaakt! Super! De pieten zijn in de klas geweest en hebben leuke cadeaus voor de klas gebracht. We hebben gesnoept van de pepernoten en ook nog pepernotenbingo gedaan! Klik op de eerste foto voor de foto's! 


Schaatsen op de ijsbaan!
Wat was het sportief, gezellig en winters op de ijsbaan met groep 5A!
Klik op de link en u kunt meegenieten!


                                                            Kerst in groep 5a! 
We hebben van alles gedaan: voorlezen bij de kleuters, samen geknutseld voor stichting Present, eten en drinken meegenomen voor in de kerstpakketten voor andere mensen en kerststukjes gemaakt. Donderdagavond 21 december kwamen ouders, opa's en oma's in de klas voor het kerstmoment. We hebben een kerstverhaal voorgelezen en vooral veel gezongen.Het was een leuke tijd! Klik op de eerste foto om de foto's te bekijken! 
 Muziekworkshop en Margriettheater
De afgelopen 2 maandagen waren gevuld met expressievakken. De eerste maandag volgden een workshop op het keyboard en één op de cello. Aan het einde van de workshop speelden we met begeleiding van de muziekmeester of juf als groep een liedje. Een geslaagde muzikale middag.
Afgelopen maandag hadden we twee optredens uit onze groep tijdens het Margriettheater. Goed gedaan!