Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

groep 5A

Welkom op de pagina van groep 5A! 

Wat leuk dat je een kijkje neemt!
Op deze pagina kunnen jij en je ouders handige informatie vinden over onze groep. 

 
Datum 
                   
Activiteit
     
Denk aan   
                                
Dinsdag en vrijdag  Gym Neem je gymspullen en handdoek mee. Zorg je voor stevige, passende gymschoenen?  
Donderdag 26 april  Tafeltoets 1- 10
Oefen thuis alle tafels van 1- 10 door elkaar! 
 
april/ mei  We oefenen het klokkijken:
-hele en halve uren 
-minuten
digitaal klokkijken

 
Oefen je thuis mee?! 
Maandag 16 april  Zonnetje van de week: Hugo   
Vrijdag 20 april  Koningsspelen!  8.30- 9.00 uur= Koningsontbijt. Neem zelf een bord, beker en bestek mee in een plastic tas. Zorg dat je naam erop staat. Trek je sportieve oranje outfit maar aan! Zorg dat je op de fiets bent. We doen mee aan de Koningsspelen op de sportvelden. 
Vrijdag 27 mei - vrijdag 13 mei Meivakantie!  Fijne vakantie! 
Vrijdag 18 mei  Werpbaltoernooi op de sportvelden Trek je sportkleding aan en zorg dat je op de fiets bent. Neem voldoende eten en drinken mee in een handige rugtas met je naam. Wij zijn op de sportvelden van 11.30- 14.00 uur. Ouders zijn van harte welkom om ons aan te moedigen. Het kan zijn dat we iets later terug zijn op school deze dag. 
Maandag 21 mei  Tweede Pinksterdag  Je hebt vrij.
Vrijdag 25 mei  Meesters en juffendag We vieren de verjaardagen van de meesters en juffen. Feest! 
Maandag 28 mei  Margriettheater  Wij kijken. 


De eerste schoolweken
De eerste schoolweken zitten erop! We hebben een goede start gemaakt en al veel gedaan en geleerd! We hebben kennis gemaakt met de nieuwe taalmethode, gerekend en aardrijkskunde en geschiedenis gedaan. Ook hebben we allerlei kennismakingsspelletjes gespeeld en onze eigen bladwijzer gemaakt. Samen hebben we gesproken over respect. Op het prikbord in de klas is de Respectboom te zien. We hebben opgeschreven hoe we met elkaar omgaan en wat we belangrijk vinden in groep 5a. Buitenspelen en gymmen doen we graag. Binnenkort gaan we op schoolreis. Leuk!   

Schoolreis naar het Archeon
Vrijdag 8 september zijn we met de bus naar het Archeon geweest! Het was een geslaagde dag! Benieuwd naar de foto's? Kijk dan bij fotoalbum.  Snaar, blaas en slag in het Klooster!
Wat een feest! We hebben muziekles gekregen in Het Klooster. We hebben kennis gemaakt met verschillende instrumenten. Ook hebben we opgetreden voor vaders, moeders, opa's en oma's.
We hebben genoten van deze fantastische dag! Benieuwd naar de foto's? Klik dan op de eerste foto. 
Streetwise
Laatst hebben we een interessante verkeersles gehad! ANWB Streetwise. We mochten ervaren hoe lang de remweg van een auto is. Dit was erg leerzaam! 
Romeinenwandeling 
Dinsdag 31 oktober hebben we van alles geleerd over de Romeinen. We hebben in het stadsmuseum van alles bekeken. Ook in de parkeergarage hebben we een stuk van een Romeins schip gezien. Het was een leerzame ochtend! Herfstexcursie
Dinsdag 14 november zijn we naar het Brediusbos geweest en hebben we allerlei schatten van de herfst ontdekt. In groepjes hebben we verschillende opdrachten gedaan. Het was een leuke en leerzame excursie. Klik op de eerste foto voor de foto's! 


Feest op 5 december! 
Wat hebben we een leuke dag gehad! Iedereen had een mooie surprise met gedicht gemaakt! Super! De pieten zijn in de klas geweest en hebben leuke cadeaus voor de klas gebracht. We hebben gesnoept van de pepernoten en ook nog pepernotenbingo gedaan! Klik op de eerste foto voor de foto's! 


Schaatsen op de ijsbaan!
Wat was het sportief, gezellig en winters op de ijsbaan met groep 5A!
Klik op de link en u kunt meegenieten!


                                                            Kerst in groep 5a! 
We hebben van alles gedaan: voorlezen bij de kleuters, samen geknutseld voor stichting Present, eten en drinken meegenomen voor in de kerstpakketten voor andere mensen en kerststukjes gemaakt. Donderdagavond 21 december kwamen ouders, opa's en oma's in de klas voor het kerstmoment. We hebben een kerstverhaal voorgelezen en vooral veel gezongen.Het was een leuke tijd! Klik op de eerste foto om de foto's te bekijken! 
 Muziekworkshop en Margriettheater
De afgelopen 2 maandagen waren gevuld met expressievakken. De eerste maandag volgden een workshop op het keyboard en één op de cello. Aan het einde van de workshop speelden we met begeleiding van de muziekmeester of juf als groep een liedje. Een geslaagde muzikale middag.
Afgelopen maandag hadden we twee optredens uit onze groep tijdens het Margriettheater. Goed gedaan!

Lijnbaltoernooi
Vrijdag 23 maart hebben we mee gedaan aan het lijnbaltoernooi. We hebben een leuke sportieve ochtend gehad! We hebben goed samen gewerkt en plezier gehad! Klik op de foto voor meer foto's!