Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

groep 5A

Welkom op de pagina van groep 5A! 

Wat leuk dat je een kijkje neemt!
Op deze pagina kunnen jij en je ouders handige informatie vinden over onze groep. 

 
Datum 
                   
Activiteit
     
Denk aan   
                                
Dinsdag en vrijdag  Gym Neem je gymspullen en handdoek mee. Zorg je voor stevige, passende gymschoenen?  
december   We hebben de tafels van 6, 7, 8 en 9 geleerd.  Oefen je thuis mee?! 
december   We oefenen het klokkijken:
-hele en halve uren 
-minuten
digitaal klokkijken

 
Oefen je thuis mee?! 
Maandag 11 december  Zonnetje van de week: Levi    
Maandag 11 december Weekopening  
Maandag 11 december en woensdag 13 december    Neem jij ook (houdbaar) eten/ drinken mee voor stichting Present? Als iedereen iets meeneemt kunnen we bijdragen aan een fijne kerst voor minder bedeelden. 
Dinsdag 12 december    De school is dicht i.v.m. staking. 
Woensdag 13 december  Wij lezen voor bij een kleutergroep (uit ons eerder meegebrachte prentenboek)
Ook knutselen wij samen met een kleutergroep voor het goede doel. 
 
Maandag 18 december  Schaatsen op de ijsbaan in Woerden!  We gaan op de fiets naar de ijsbaan in de stad. We schaatsen van 9.45- 10.45 uur. Je mag daar schaatsen lenen. Handschoenen zijn verplicht! 
 
Woensdag 20 december  Kerststukje maken  Vandaag maken we een kerststukje in de klas. Zorg dat je de volgende spullen bij je hebt:
-stevig bakje gevuld met (natte) oase
-takjes
-(nep) kaars
-versiersels die je in je kerststukje wilt doen
Donderdag 21 december  We hebben een gezellig kerstmoment in de klas Van 17.15- 17.45 mag je naar de klas komen. (Je mag visite meenemen max. 2 personen) 
Vrijdag 22 december  Om 14:00 uur start de kerstvakantie Geniet van de kerstvakantie! Tot ziens in het nieuwe jaar! 

De eerste schoolweken
De eerste schoolweken zitten erop! We hebben een goede start gemaakt en al veel gedaan en geleerd! We hebben kennis gemaakt met de nieuwe taalmethode, gerekend en aardrijkskunde en geschiedenis gedaan. Ook hebben we allerlei kennismakingsspelletjes gespeeld en onze eigen bladwijzer gemaakt. Samen hebben we gesproken over respect. Op het prikbord in de klas is de Respectboom te zien. We hebben opgeschreven hoe we met elkaar omgaan en wat we belangrijk vinden in groep 5a. Buitenspelen en gymmen doen we graag. Binnenkort gaan we op schoolreis. Leuk!   

Schoolreis naar het Archeon
Vrijdag 8 september zijn we met de bus naar het Archeon geweest! Het was een geslaagde dag! Benieuwd naar de foto's? Kijk dan bij fotoalbum.  Snaar, blaas en slag in het Klooster!
Wat een feest! We hebben muziekles gekregen in Het Klooster. We hebben kennis gemaakt met verschillende instrumenten. Ook hebben we opgetreden voor vaders, moeders, opa's en oma's.
We hebben genoten van deze fantastische dag! Benieuwd naar de foto's? Klik dan op de eerste foto. 
Streetwise
Laatst hebben we een interessante verkeersles gehad! ANWB Streetwise. We mochten ervaren hoe lang de remweg van een auto is. Dit was erg leerzaam! 
Romeinenwandeling 
Dinsdag 31 oktober hebben we van alles geleerd over de Romeinen. We hebben in het stadsmuseum van alles bekeken. Ook in de parkeergarage hebben we een stuk van een Romeins schip gezien. Het was een leerzame ochtend! Herfstexcursie
Dinsdag 14 november zijn we naar het Brediusbos geweest en hebben we allerlei schatten van de herfst ontdekt. In groepjes hebben we verschillende opdrachten gedaan. Het was een leuke en leerzame excursie. Klik op de eerste foto voor de foto's! 


Feest op 5 december! 
Wat hebben we een leuke dag gehad! Iedereen had een mooie surprise met gedicht gemaakt! Super! De pieten zijn in de klas geweest en hebben leuke cadeaus voor de klas gebracht. We hebben gesnoept van de pepernoten en ook nog pepernotenbingo gedaan! Klik op de eerste foto voor de foto's!