Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

2groep 6A Welkom op de groepspagina van groep 6a!

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Op deze pagina zullen wij, de juffen, elke week vertellen wat we gaan doen op school. Welke woordpakketten worden besproken, wat het nieuwe huiswerk is, bijzonderheden zoals de schoolfotograaf, excursies e.d. En natuurlijk foto's van allerlei gebeurtenissen.

Elke donderdag krijgen jullie huiswerk mee naar huis. Om de papieren niet te verliezen en netjes te houden adviseren we jullie om een mapje mee te nemen. De ene keer krijg je maakwerk mee, maar de meeste keren is het huiswerk een toets om te leren. Je hebt een week de tijd om de toets thuis te leren. De toets is altijd op donderdagmorgen.


Elke dinsdag en donderdag hebben jullie gym. Neem je gymkleren en een doek mee. Sommige kinderen willen na afloop deodorant gebruiken. Dat is prima maar het mag geen spuitbus zijn. Neem dan bijvoorbeeld een deodorant roller mee.

 
 Datum Bijzonderheden  
 6 juni - 9 juni
  12 - 16 juni
 Spelling: herhaling wp 37 t/m 40 (dictee)
               controledictee wp 33 t/m 40
 
 Elke dinsdag  en  donderdag  Gym  Neem je gymspullen mee!
Donderdag    Huiswerk: toets Engels (do 8 juni)
                   toets topo (do 15 juni)
                   toets natuur (do 22 juni)
                   toets aardrijkskunde h 9 (do 29 juni)                                 

 
      
 
 Wo 31 mei, 7 juni  Dramatraining op school  
 1- 16 juni   Afname Cito E6 toetsen  
 Ma 5 juni  Pinkstermaandag- vrij  
 Dinsdag 20 juni   Inloopavond zonder kinderen van 19.00-20.00 uur
   
 Woensdag 21 juni  Excursie Slootjessafari  Fiets mee! 
 Donderdag 22 juni  Margriettheater  
  Vrijdag 30 juni  Rapport  
 Donderdag 6 juli  Wenmoment in de nieuwe groep  
  Vrijdag 7 juli  laatste schooldag les tot 12.00 uur.Foto's van de babyshower voor juf Inge staan nu in het fotoalbum!

Werkstuk maken

De kinderen hebben hun werkstuk (bijna) af. Het is de bedoeling dat zij een mapje van thuis meenemen om het werkstuk in te doen. Ze mogen het thuis of op school uitprinten en het werkstuk moet uiterlijk 15 mei worden ingeleverd. Het was best moeilijk, maar de kinderen hebben allemaal een prachtig eindresultaat!

Probleem Game
De afgelopen weken hebben de kinderen meegedaan aan de Probleem Game. Een lessenserie in samenwerking met de Universiteit van Utrecht, waarbij de kinderen aan de slag gegaan zijn met ontwerpend leren. Afgelopen vrijdag hebben we het project afgesloten met een presentatie aan de expert die ons geholpen heeft. Donderdag tijdens het Margriettheater presenteren we een stukje van dit project ook aan de school. Foto's van deze lessen zijn nu te vinden in het fotoalbum.  


In de afgelopen weken hebben we met natuur gewerkt over het weer en hebben we de allereerste les over breuken gehad. In het fotoalbum staan foto's van deze activiteiten! 

Gewonnen!
De kinderen van groep 6a zijn de trotse eerste winnaars van de PBS publieksprijs wisselbeker. Tijdens het Margriettheater hebben wij laten zien dat wij weten  hoe we ons als goed publiek horen te gedragen :).


IMG_2193.JPG wordt weergegevenKUVO project Druk met Kunst

Op dinsdag 15 november was het eerste deel van het KUVO project Druk met kunst.
We kregen een gastles: Museum in de klas.
Er werd van alles verteld over verschillende druktechnieken. Ook waren er verschillende kunstwerken te zien.
Op maandag 21 november hebben we vervolgens Het Klooster bezocht. Op de zolder van Het Klooster was een drukwerkplaats ingericht. Hier zijn we zelf aan de slag gegaan met het kalligaferen, het drukken van letters en typen op een typmachine.
Binnenkort gaan we ook in de klas nog aan de slag met kunst maken door gebruik te maken van druktechniek. Van de eerste twee onderdelen staan de foto's in het fotoboek.
Vandaag, 1 december, zijn alle kinderen aan het gutsen gegaan met linoleum. In het fotoboek de foto's van het gutsen en de eerste afdrukken.


Knutselen op vrijdagmiddag. In de fotoalbums staan foto's van een knutselmiddag. Vol enthousiasme zijn de kinderen bezig met het zout, stoepkrijt en het glazen potje. 


Donderdag 15 september was het eindelijk zover. De schoolreis naar de Spelerij in Dieren. Na een voorspoedige reis kwamen we om tien uur aan in Dieren. Na uitleg konden de kinderen eindelijk gaan spelen en afkoelen onder de fontein. Broodjes hebben ze tussen de middag zelf gebakken. 's Middags hebben ze anderhalf uur allerlei dingen gemaakt in de Uitvinderij. Tot slot nog even gespeeld, een ijsje gegeten en toen zat het er alweer op. Om vijf uur kwamen we weer aan in Woerden. Onze foto's staan in het fotoalbum. Veel kijkplezier!