Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

groep 7AHuiswerkplanning
 
 iedere dinsdag   redactie sommen   (som in het schrift schrijven, berekeningen thuis op een (klad)-blaadje, antwoord op de sommenbladzijde)
 iedere donderdag  leerhuiswerk (wordt één week van te voren meegegeven naar huis in huiswerkmap)
   
   
donderdag 
26 oktober
geen huiswerk vanwege de Herfstvakantie
donderdag
2 november
English unit 2
donderdag
9 november
Aardrijkskunde hfst. 2  Zeeklimaen
donderdag
16 november
geschiedenis hfst 2  Grieken en Romeinen 
donderdag
23 november
topo 2 België en Luxemburg
donderdag
30 november
topo 3 Frankrijk, Spanje, Portugal
donderdag
4 december
Aardrijkskunde hfst 4   Wonen in een wereldstad
donderdag
11 december
English unit 3
donderdag
18 december
topo 4  Duitsland
donderdag 
11 januari 2018 
geen huiswerk vanwege de kerstvakantie


bijzondere activiteiten
 
   
donderdag 2 november finale voorleeswedstrijd Kinderboekenweek 
Pomme is onze klassenkampioen!
dinsdag 21+ donderdag 23 november individuele gesprekken met ouders over hun kind
in de week van 20 - 24 november basketbaltoernooi groep 7
in november bezoek aan de Techniekdriedaagse in Montfoort

PBS - voorbeeldgedrag belonen met smiley-munten

Met de projectweek net achter de rug waarin we met elkaar uitgebreid over onze eigen angsten spraken en hoe je daar iets aan kunt doen, we mooie (enge) voeldozen maakte en ook diverse andere creatieve uitingen produceerden, regende het natuurlijk weer gele smiley's. De schoolafspraak is dat als we er 100 verzameld hebben we voor 15 minuten een leuke activiteit mogen uitkiezen. Dat gebeurde op vrijdag 13 oktober, waardoor maar weer eens bewezen is dat het helemaal geen ongeluksdag is maar ook heel goed een GELUKSDAG kan zijn. 

Dit keer was die keuze niet moeilijk   Op het speelveld bij de kabelbaan is een nieuw activiteiten-speeltoestel geïnstalleerd. De zogenaamde 'YALP" . Een elektronische stem geeft allerlei opdrachten die je met een groepje van 9 tot 12 kinderen prima kunt spelen. De wachtende groep kan ook voetballen of op de schommelscirkel.  

Streetwise op de fiets

Maandag 2 oktober kwam instructeur Luuk (met een mooi Amsterdams accent) ons oefeningen laten doen op de fiets. Hij had met de materialen van ANWB's Streetwise een oefenbaan uitgezet op het schoolplein.
Een rondje fietsen met één hand (de bocht veilig door terwijl je je hand uitsteekt) , rechtdoor over een smalle verhoging rijden (smalle doorgang oefenen) allerlei rem-oefeningen, reactie-snelheid ervaren als je opeens moet reageren, met en zware rugtas (die niet in je mand voorop mag vanwege de instabiliteit die dat veroorzaakt) fietsen en tot slot met een elektrische step over het parcours racen.

Dat was nuttig en leuk. En daar houden wij op school van! Op naar het theoretisch en praktisch verkeersexamen in april - juni. 


    


Schoolreis naar het Archeon


Op vrijdag 8 september gingen we naar het Archeon. Daar beleefden we de geschiedenis alsof je er zelf bij bent. We kregen een rondleiding door het leven van de middeleeuwen, mochten boogschieten, zwaardvechten, kaarsjes maken van bijenwas, etc. Aten samen een gezellig lunch, maakten en groepsfoto in de regen en we eindigen de dag met een spectaculair gladiatoren-gevecht en een ontmoeting met de winnaar. De "gewonde" gladiator was er gelukkig ook bij.    
Gewoon aan het werk

Na de eerste schoolweek is het net alsof de vakantie al weer lang geleden is. Zeker als het weer niet meer zo zonnig is.
Gelukkig maar, want vakanties zijn vooral zo leuk omdat het bijzonder is om vrij te hebben. Werken aan je eigen ontwikkeling. Samen slimmer worden en gezellig activiteiten met de klas ondernemen. Bovendien is om 14.00 uur de lesdag al weer ten einde !
O ja, wel twee keer in de week huiswerk.  Iedere week staat het huiswerk bovenaan op deze pagina.  Succes met de planning van het leren en maken van je huiswerk.
Kinderboekenweek 
nadere berichten volgen