Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Bijbelverhalen week 23-30: Niet te stoppen!

05 juni 2017
Veertig dagen na zijn opstanding is Jezus naar de hemel gegaan. Zijn leerlingen hebben hun meester niet meer in hun midden. Maar ze hebben nog wel zijn woorden, ze weten nog hoe hij liet zien dat Gods koninkrijk dichterbij kwam. Gesteund door de heilige Geest gaan ze verder met het werk dat Jezus begonnen is. Zo horen steeds meer mensen over het evangelie, het goede nieuws. Het is niet te stoppen!

Beste ouders/verzorgers,

Sommige dingen kun je niet tegenhouden. Dat de zon gaat schijnen bijvoorbeeld. Dat de wind gaat waaien, dat de vogels gaan fluitenů je hebt er geen invloed op, het gebeurt gewoon. En ook wat mensen doen is soms niet te stoppen. Misschien gebeurt het bij u aan tafel ook wel eens dat uw kind niet te stoppen is in zijn vrolijke verhalen of drukke gedrag. Zelfs als hij of zij er zijn best voor doet, lukt dat niet; het zit er nu eenmaal in en het moet eruit.

Deze weken lezen we bijbelverhalen over iets dat niet te stoppen is. Het is de wind van Pinksteren die de leerlingen van Jezus de wereld in blaast, en daarom kunnen ze niet anders dan doorgaan. Wat Jezus aan hen verteld heeft, vertellen zij verder. Over Gods liefde en echt geluk. Over hoe het leven anders kan worden. Net als Jezus zelf, merken ook de apostelen dat er mensen zijn die willen dat ze ophouden. Maar ze kunnen niet. Zelfs niet als ze gevangen worden gezet en worden tegengewerkt. Hun verhaal is niet te stoppen, het blijft zijn weg zoeken door de wereld.

Aan het eind van het schooljaar ronden de kinderen veel dingen af. Voor velen zijn het de laatste weken in deze klas, met deze leerkracht, met bekende spullen om zich heen. Maar naast die dingen die voorbij gaan zijn er ook dingen die altijd doorgaan. De verhalen die op school verteld en verkend worden, houden niet op als het vakantie wordt. Ze gaan altijd door, en vroeg of laat kom je ze weer ergens tegen. Wij wensen u een goede zomer!

Met vriendelijke groet,
Erik Idema
Hoofdredacteur van Kind op Maandag