Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Verkiezingen Medezeggenschapsraad

14 juni 2016
Meerdere kandidaten hebben gereageerd op de oproep voor een nieuw lid in de oudergeleding van de MR per 2016-2017. Ouders van leerlingen van de Margrietschool zijn daarom nu in de gelegenheid een stem uit te brengen voor een van de kandidaten. Hieronder treft u een introductie aan van de kandidaten en een link naar het stemformulier.

Stemgerechtigd zijn ouders van leerlingen van de Margrietschool.
Per gezin mag 1 stem uitgebracht worden.
Tot uiterlijk 22 juni 2016 kunt u stemmen.
De link naar het stemformulier vindt u onderaan deze pagina.


Introductie van de kandidaten:


 

Annewieke Baank
 
Mijn naam is Annewieke Baank: ik ben 35 jaar, getrouwd met Eric en moeder van Kevin (5) en Tessa (2). Ik kom van oorsprong uit Groningen, en heb aan de Universiteit Maastricht Bedrijfskunde gestudeerd. Ik werk als projectmanager bij het Da Vinci College in Dordrecht. Ik beheer hierbij subsidieprojecten op het gebied van samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Het leukste in mijn werk vind ik het enthousiasmeren van alle partijen om een gezamenlijk einddoel te bereiken.
 
Ik solliciteer bij de MR omdat ik graag nauw betrokken wil zijn bij de school. Ik ben op het kinderdagverblijf van de kinderen drie jaar voorzitter geweest van de oudercommissie en het is mijn ervaring dat je op deze manier beter betrokken bent bij de organisatie, het bestuur en het opstellen en uitvoeren van de strategie en visie.
 
Ik vind dat het basisonderwijs sterk positief is veranderd vergeleken met mijn eigen tijd op de basisschool: er is veel aandacht voor de ontwikkeling van het individuele kind en hierbij wordt veel maatwerk geleverd. Ook ben ik blij met de aandacht van de school voor het wederzijds respect voor elkaar en voor onze normen en waarden. Ik vind dat er veel van onze kinderen wordt gevraagd al op jonge leeftijd, en ben sterk voorstander van spelenderwijs leren.
 
Ik draag graag op actieve wijze mee aan het succes van deze fijne school met een hechte samenwerking tussen directie, leerkrachten, ouders en onze kinderen.
   

Antal Nagy
 

 
Mijn naam is Antal Nagy. Ik ben getrouwd met Katinka en we wonen in de straat tegenover de Margrietschool. Sarah zit momenteel in groep 4a en Yonah in groep 1/2d. In het recente verleden heeft Florian de Margrietschool bezocht en is inmiddels doorgegroeid naar het voorlaatste jaar van het gymnasium.
 
Na de functie van lijnmanager vervuld te hebben ben ik in de wereld van het ICT projectmanagement terecht gekomen. De afgelopen vijftien jaar heb ik als projectmanager, projecten en programma’s bestuurd voor klanten van twee grote consultancy bedrijven. Hoe complexer de opdracht, des te beter ik me erbij thuis voel. Mijn kracht uit zich vooral in het smeden van een team, het zoeken en vinden van de beste mensen voor het project, waarbij plezier in de uitvoering hoog in het vaandel staat. Kortom, ik ben een echt mensen mens en zo manage ik mijn projecten en programma’s dan ook.
 
Ik ben van mening dat ik als MR-lid een positieve bijdrage kan leveren aan de gang van zaken op school voor mijn eigen en andere kinderen.
Het meedenken met het bestuur, het toetsen van besluiten en adviseren spreekt mij aan. De medeverantwoordelijkheid voor het welzijn van de leerling en de kwaliteit van het onderwijs vind ik belangrijke waarden waar ik me graag voor inzet.
   

Edgar de Reus
 
Mijn naam is Edgar de Reus, getrouwd met Jacqueline en we hebben drie knullen, Björn (volgend jaar groep 5), Luuk (volgend jaar groep 3) en Sepp (vanaf begin oktober in de opstapgroep).
 
Ik vind het belangrijk dat de school een leuke, veilige, sociale en leerzame omgeving is voor zowel het personeel als ouders en bovenal de kinderen. Ik hecht er waarde aan dat kinderen zich naar eigen vermogen en op eigen wijze kunnen ontplooien. Hier wil ik me graag voor inzetten en daarom stel ik mij kandidaat voor de MR.
 
Ik heb ruim vier jaar zitting gehad in de ouderraad van KDV de Boomgaard en heb daar ervaring opgedaan met medezeggenschap.
 
Ik kom uit een echte onderwijsfamilie. Mijn moeder heeft jarenlang voor de klas gestaan in het basisonderwijs en diverse ooms en tantes zijn werkzaam (geweest) in het basisonderwijs. Ikzelf ben niet in het onderwijs terecht gekomen, maar volg het onderwijs en de ontwikkelingen altijd met extra belangstelling. Het bedrijf waarvoor ik zelf werk richt zich op het snijvlak van finance en IT (inrichting financiële consolidatie systemen). Ikzelf ben verantwoordelijk voor een consultingteam en service portfolio in opbouw.
 
In mijn vrije tijd zijn mijn vrouw en ik vooral druk met de kinderen, daarnaast probeer ik met enige regelmatig een rondje te gaan hardlopen en bezoek ik graag een concert.
 
Hopelijk steun je mij met jouw stem en mag ik jou vertegenwoordigen in de MR!
   

Erik Garritsen
 
 


 
Mijn naam is Erik Garritsen, 43 jaar en getrouwd met Dorine. Sinds wij 7 jaar geleden in Waterrijk zijn komen wonen, gaan onze kinderen naar de Margrietschool. Op dit moment zitten de 2 jongste kinderen (Seth in groep 6 en Thirza in groep 4) op de Margrietschool en gaat onze dochter Hannah naar het voortgezet onderwijs.
 
In het verleden heb ik commerciële bedrijfskunde gestudeerd en diverse directie functies binnen ICT bedrijven gehad. Tegenwoordig houd ik me in het dagelijks leven als ondernemer bezig met de verkoop en implementatie van software oplossingen binnen het bedrijfsleven. Naast deze ‘hobby’ kom ik graag op de sportvelden om zelf te sporten of bij een van mijn kinderen te kijken. Zo coach ik o.a. het hockey team van mijn dochter.
 
De voornaamste reden om mij kandidaat te stellen voor de MR is dat ik graag positief (kritisch) betrokken ben bij de ontwikkelingen en koers van de school nu en voor in de toekomst. Mijn focus zal liggen op het bieden van een frisse, creatieve en oplossingsgerichte kijk op het onderwijs. Ik zie het als een kans om diverse uitdagingen het hoofd te bieden en kwaliteit hoog te houden. Uiteraard vanuit de kind benadering: Een tevreden kind is een tevreden ouder.
   
 
Remko Kreton
 
Beste ouders van de Margrietschool,

Ik ben Remko Kreton (1987) en samen met Jeltje, de ouders van Jet (groep 5) en Pien (groep 1). Zoals elke ouder, vinden wij het bijzonder om de ontwikkelingen van onze kinderen van dichtbij mee te maken. Dus na geattendeerd te zijn om de vacature van MR-lid, was ik meteen enthousiast. Op deze manier heb ik de mogelijkheid om actief iets voor en met de school te doen.

Maar wie is Remko: Als bedrijfsadviseur met een brede ‘overall’ blik op processen, wet- en regelgeving ben ik dagelijks bezig om verschillende milieu- en veiligheidsaspecten te vertalen naar de leefomgeving van mensen. Dit doe ik sinds 2002 met veel plezier bij DGMR in Den Haag.
Daarnaast ben ik momenteel bezig met een verdiepingscursus: “Hogere Veiligheidskunde”. Deze cursus heeft betrekking op het (integraal) voorkomen van ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en schade aan mens, middelen en milieu. Ofwel de risicobeheersing in de samenhang van techniek, organisatie, cultuur en gedrag. Het theoretisch gedeelte hoop ik voor de zomer 2016 afgerond te hebben.

Tot slot, maar eigenlijk het leukst: thuis probeer ik mijn dochters duurzaam te laten nadenken over de dingen die zij doen. Door hen spelenderwijs bewust te maken dat zij - met respect voor mens, dier en natuur - kunnen bijdragen aan een gezonde en veilige (speel)omgeving."
Dus al met al, ben ik een enthousiaste ouder, die waar mogelijk zijn steentje wil bijdragen aan een gezonde en veilige leeromgeving voor mijn kinderen.  

Remko Kreton