Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Nieuws vanuit de Alpenstraat

15 november 2014
Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan Hij brengt ons Sint Nicolaas, ik zie hem al staan Hoe huppelt zijn paardje het dek op en neer Hoe waaien de wimpels al heen en al weer.
Sinterklaas is weer in het land.

Dit is op school duidelijk te merken. De open haard staat weer in de klas, we kijken het Sinterklaasjournaal en er worden sinten en pieten geknutseld. Feest!

Kleuters:
In de groepen 1 en 2 staan de letters S van Sint en P van Piet centraal. De kinderen mogen spullen meebrengen die met de letters S en P beginnen. In elke klas is ook een sinthoek te vinden.

Op woensdag 3 december is het pietenochtend in de groepen 1 en 2. De kinderen mogen deze ochtend verkleed naar school komen. We doen spelletjes in de speelzaal, we maken een muts, we kijken een film, we versieren iets lekkers en tot slot hebben we pietengym. Zullen we allemaal een pietendiploma krijgen?

Groepen 3 en 4:
In de groepen 3 is de herfstsignalering net achter de rug. We zijn in de groep druk bezig met het leren van letters en het lezen van woorden. We kunnen dit al goed en lezen zelfs al echte boeken.

Bij rekenen zijn we bezig met bussommen. Dit oefenen we met ons eigen rekenrek. Zo oefenen we erbij en eraf.

In de groepen 4 oefenen we met de tafels: 2, 5 en 10 en leren we het schrijven van hoofdletters. Het gaat al goed!

De kinderen mogen leuke spullen meenemen over het thema Sinterklaas.