Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Excursie Stopera Amsterdam, verslag van Laura

08 januari 2015
De groepen 7 zijn naar Amsterdam geweest, waar ze in de Stopera een voorstelling van het Nationaal Ballet hebben meegemaakt. Laura uit groep 7a doet verslag...
Balletvoorstelling

Wij zijn naar een voorstelling van het Nationale Ballet geweest.
Het stuk heet Cinderella maar het is eigenlijk het sprookje Assepoester, maar dan anders. Bijvoorbeeld in plaats van een fee was er een boom die haar hielp.
Het was in Amsterdam in de Stopera.  Aan het begin was het al leuk omdat we met de bus gingen en om zo iets bijzonders te zien. Toen de vier helpers naar voren kwamen op het toneel, werd het echt duidelijk dat het stuk Cinderella was en niet Assepoester. Wij hadden van te voren op school er al over gepraat en ook zelf een dans ingestudeerd .

Als je meer wil weten over het verhaal en de voorstelling kun je een filmpje bekijken. Van het instuderen van het dansje is ook een filmpje.

We hebben de voorstelling en ook nog echt iets speciaals gezien, wat anderen normaal niet zien. Bijvoorbeeld uitleg over hoe het decor werd veranderd, wat ze hadden gebruikt om de klok te luiden, dat er 27 mensen achter het toneel werken  en hoe de voorstelling  geregeld wordt.

Kortom een super leuke excursie. Ik vond het heel bijzonder.

Laura de Koning, groep7a