Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Nieuws vanuit de Alpenstraat

03 juni 2015
Waar werken we over, de Bijbelverhalen en activiteiten tot aan de zomervakantie.

De laatste weken van het schooljaar zijn gestart.

Bij de kleutergroepen hebben wij de afgelopen weken gewerkt over het cijfer of letterwinkeltje van Opa Brom. In de klas hebben we veel spelletjes gedaan met letters. Noem eens je eerste letter, breng iets mee wat met dezelfde letter begint als jouw naam en ga zo maar door.

De Bijbelverhalen in de hele school gaan op dit moment over de profeet Elia. Wij vinden deze verhalen niet geschikt voor onze leeftijdsgroepen (groep 1 en 2) en wijken daarom de komende periode af van de methode. De komende weken vertellen wij de volgende verhalen:

Week 25 het scheppingsverhaal
week 26 Noach
Week 27 De toren van Babel
Week 28 Ruth en Naomi.

In de laatste weken voor de vakantie zal er in de meeste groepen gewerkt gaan worden over ‘fiets ‘m de zomer in’. De kinderen mogen hier weer boekjes en materialen voor meebrengen. In de klas van juf Karlijn gaan de kinderen werken over de baby. Ook hier mogen de kinderen materialen en boeken voor meebrengen.

Op dinsdag 23 juni hebben de kinderen sport en spel ochtend of middag en de komende weken gaan de kinderen ook op bezoek bij het Waggeltjespad. Nog een hoop leuke activiteiten zo vlak voor de zomer.

In de groepen 3 en 4 staan de komende weken ook nog leuke activiteiten op het programma. Op dinsdag 23 juni hebben ook zij Sport en spel ochtend of middag en op vrijdag 26 juni hebben de kinderen dansdag. Hierover volgt later meer informatie.

 

alvast een