Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

ANWB Streetwise komt op bezoek!

22 september 2015
De Margrietschool heeft ANWB Streetwise uitgenodigd om naar onze school te komen. Als UVL-school (Utrechts Verkeersveiligheids Label) besteden we structureel aandacht aan verkeerseducatie. ANWB Streetwise maakt dit heel praktisch en concreet.

Op vrijdag 2 en maandag 12 oktober aanstaande komt ANWB Streetwise 2x een ochtend naar de Margrietschool. 
Op vrijdag 2 oktober voor de groepen: 1/2b, 1/2d, 3b, 4b, 5b, 6b, 7b, 8b 
Op maandag 12 oktober voor de groepen: 1aa, 1/2a, 1/2c, 3a, 4a, 5a, 6a, 7a, 8a.

Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma voor alle leerlingen van de basisschool.  Professionele instructeurs komen een ochtend naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals electro- en rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

De vier onderdelen zijn:
  • Voor groep 1 en 2 ‘Toet toet’: Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje.
  • Voor groep 3 en 4 ‘Blik en klik’: Verdere behandeling van gevaarherkenning, veilig oversteken en de noodzaak van gebruik van de autogordel in een autostoeltje.
  • Voor groep 5 en 6 ‘Hallo auto’: Invloed van reactiesnelheid, inschatten van de remweg van een auto en het juiste gebruik van een veiligheidgordel.
  • Voor groep 7 en 8 ‘Trapvaardig’: Gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing.
Wilt u zien hoe Streetwise in de praktijk gaat? Klik dan op onderstaande link en bekijk het filmpje op de site.
http://www.anwb.nl/streetwise
 
We gaan er samen met de kinderen een leerzame maar vooral gezellige dag van maken!!