Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Kinderboekenweek 2015 - RAAR maar WAAR

02 oktober 2015
Natuur, techniek en wetenschap in jeugdliteratuur. Een schoolbezoek van jeugdboekenschrijver Ruben Prins en een boekenmarkt op 9 oktober en tijdens de inloopavond is de Apollo IV op school te bewonderen. Hoe gaaf is dat!

Thema
Op 7 oktober start de Kinderboekenweek 2015. Deze heeft als thema Raar maar waar! Natuur, techniek en wetenschap in de kinderliteratuur staat centraal dit jaar.
Tijdens de Kinderboekenweek zal er op onze school uitgebreid aandacht worden besteed aan boeken, lezen en techniek. Op woensdag zal op beide locaties een feestelijke opening plaatsvinden.

Schrijver op bezoek, Libris boekenmarkt
Op vrijdag 9 oktober komt Ruben Prins, schrijver van diverse kinderboeken op bezoek in groep 3, 4 en 5. Om 14.00 uur signeert hij tijdens de boekenmarkt, op de Alpenstraat 3 zijn boeken. Deze boekenmarkt wordt wederom georganiseerd door Libris boekhandel. Welkom!

Inloopavond
Op donderdag 15 oktober van 18.30 uur -20.00 uur kunt u tijdens de inloopavond in alle groepen komen kijken wat er tijdens het project gedaan is. In iedere klas zal iets te zien zijn,wat Raar maar waar is! 

Apollo IV
Tijdens deze inloopavond zal op de Oeralstraat de Apollo IV te zien zijn. De Apollo IV is een vervoermiddel, door studenten van de Hogeschool Delft gebouwd, welke tijdens de De Shell Eco-marathon zoveel mogelijk kilometers  probeert te rijden op 1 l. brandstof. De kinderen uit groep 7 en 8 worden tijdens de KBW uitgedaagd om ook energie zuinige voertuigen te ontwerpen.