Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

(S)Cool on Wheels

11 januari 2016
Gastdocent Jaco van Maanen geeft op woensdag 20 januari een bijzondere gastles (S)Cool on Wheels aan de leerlingen van de groepen 8 van de Margrietschool. Door dit project leren de kinderen op een speelse manier hoe het is om een handicap te hebben en hoe moeilijk het soms voor mensen met een handicap is om mee te doen aan het dagelijkse leven.


Project (S)Cool on Wheels
(S)Cool on Wheels is een landelijk voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport, voor kinderen in het basisonderwijs. Het project bestaat uit een theoriegedeelte in de klas en een sportclinic in de gymzaal.
De kinderen bekijken in de klas filmpjes over het dagelijks leven van mensen met een handicap en zij mogen vragen stellen aan de docent (S)Cool on Wheels, die zelf een lichamelijke handicap heeft. Op speelse en interactieve wijze leren de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven.
Ook worden beelden vertoond van onder andere de Paralympische Spelen van 2012 in London. De indrukwekkende prestaties van sporters met een handicap maken veel indruk op de kinderen. Wat te denken van een zwemmer zonder armen, een hoogspringer met één arm en één been of een bladerunner? Kinderen leren hierdoor dat een beperking geen belemmering hoeft te zijn, maar dat daar wel keihard voor moet worden gewerkt. Ook leren zij welke sporten je met een handicap kunt doen en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten, omdat niemand buiten spel mag staan.

Na het theoriegedeelte gaan de kinderen in de gymzaal zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. De kinderen leren hoe je moet rijden in een rolstoel en spelen een partijtje rolstoelbasketbal.



Fonds Gehandicaptensport zet zich in om sport voor iedereen met een handicap structureel mogelijk te maken, het sportaanbod te verbeteren en te vergroten en meer aandacht te vragen voor de gehandicaptensport. Dit doet zij samen met haar 1%FairShare® partners, ambassadeurs, donateurs, supporters en vrijwilligers. Als 1 team achter de sporters met een handicap. Omdat iedereen moet kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan!
Kijk voor meer informatie op www.fondsgehandicaptensport.nl