Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

School Wide Positive Behaviour Support

31 maart 2016
Dit schooljaar zijn de Margrietschool en de peutergroep en BSOís van KNM Kind en Co gestart met SWPBS. Tot nu toe hebben we hier vooral tijdens studiemomenten met de teams aandacht aan besteed. Ook voor u als ouder is het echter relevant!

Wat is SWPBS?
SWPBS staat voor School Wide Positive Behaviour Support. Het is geen methode, maar een manier van werken die overal in terug komt.
SWPBS is gericht op het creŽren van een omgeving die het leren bevordert en gedragsproblemen voorkomt. Dit begint bij het gezamenlijk formuleren van de waarden die de school belangrijk vindt. Vervolgens benoemt het team het gedrag dat past bij deze waarden en leert het de kinderen actief aan. Adequaat gedrag wordt hierna systematisch positief bekrachtigd. Hiermee wordt een veilig en positief schoolklimaat gecreŽerd, waarin elke leerling optimaal kan profiteren van het onderwijs.
Onderzoek in de Verenigde Staten en Noorwegen heeft aangetoond dat SWPBS positieve effecten heeft  op de prestaties en het welbevinden van kinderen en leerkrachten. Momenteel wordt er ook voor de Nederlandse situatie onderzoek uitgevoerd. De Margrietschool neemt deel aan dit onderzoek.
SWPBS sluit helemaal aan bij de visie van de Margrietschool. Het is voor ons een hele goede manier om een veilig schoolklimaat gestructureerd verder uit te bouwen en te borgen.   
 
Samenwerking
De Margrietschool, BSO, peutergroep en ouders werken actief samen in dit proces. We worden hierin gecoacht door een gecertificeerd SWPBS-coach via Fontys Hogescholen, Pauline Bruinsma.
Na de eerste opstartfase, waarin leerlingen van de leerlingenraad en ouders van de schoolraad al actief betrokken zijn, is het nu tijd om ook andere kinderen en ouders breder te betrekken bij SWPBS.
 
OfficiŽle aftrap en ouderavond
Op donderdag 12 mei is de aftrap van SWPBS op de Margrietschool en bij KNM Kind en Co, (BSO Bergbeklimmers, BSO Belhamels en peutergroep Bubbels). Overdag zullen de kinderen kennis maken SWPBS en Ďs avonds hopen we u als ouders te ontmoeten.
We onthullen dan o.a. de drie waarden die centraal staan en ook zal Pauline Bruinsma meer vertellen over wat werken met SWPBS inhoud. Naast informatie willen we deze avond ook graag met u en met elkaar in gesprek gaan over hoe PBS ook in de verbinding tussen thuis en school van betekenis kan zijn.
 
Ouderavond in het kort:
 
Voor wie: Alle ouders van kinderen van de Margrietschool en BSO Bergbeklimmers, BSO Belhamels en peutergroep Bubbels
Wanneer: donderdagavond 12 mei
Hoe laat: van 20.00 uur tot 21.30 uur
Waar: hal van de locatie Alpenstraat
 
Wij hopen ons enthousiasme over SWPBS met u te kunnen delen op 12 mei aanstaande. Voor de praktische organisatie verzoeken we u vooraf aan te melden.

AANMELDEN, KLIK HIER