Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Kinderzwerfboek

01 juli 2016
Hoe leuk kan lezen zijn? Maandag 20 juni is het zwerfboekinitiatief ge´ntroduceerd tijdens het Margriet Theater. En de eerste zwerfboeken zijn al geruild!

Kinderzwerfboek, wat is dat?
 
Misschien is uw kind al enthousiast thuisgekomen met de vraag of hij/zij een eigen boek mee mag nemen naar school voor de zwerfbieb. Maandag 20 juni is dit initiatief ge´ntroduceerd tijdens het Margriettheater. En de eerste zwerfboeken zijn al geruild!

Wat houdt dit initiatief in?
In de zwerfbieb komen boeken te staan die kinderen meenemen van thuis. Er komt een zwerfsticker op de voorkant van het boek en het kind wat een boek inlevert mag een ander boek met een zwerfsticker meenemen. Nadat het boek gelezen is kan het eventueel weer verder zwerven via de zwerfbieb van onze school. Zo zullen de zwerfboeken van kind tot kind door de school gaan zwerven en krijgt u kind de kans veel verschillende soorten boeken te lezen.

Waarom dit initiatief?
Wij willen de kinderen helpen ontdekken hoe leuk het (voor)lezen van boeken is. Daarnaast is het voor de woordenschat,  het taalbegrip,  de communicatie en het begrijpend  en technisch lezen heel belangrijk dat uw kind voorgelezen wordt of zelf leest.

We hopen dat veel kinderen gebruik gaan maken van de zwerfbieb. Bij de schoolbibliotheek kunt u ook de zwerfbieb vinden. Voor de onderbouw staat de zwerfbieb tot de zomervakantie op het podium.
De boeken mogen alleen onder begeleiding van de biebouders of de leerkracht geruild worden.