Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Week van de hoop - Actie voor het goede doel

15 maart 2017
In de week van de Hoop zijn de leerlingen van de Margrietschool actief voor het goede doel. Dit schooljaar is dat World Servants Woerden. Door het principe van 'heitje voor een karweitje' willen we met de leerlingen actief bijdragen aan het brengen van hoop, ook voor anderen.

World Servants is een christelijke organisatie die jaarlijks met zo'n 800 jongeren uit heel Nederland op werkvakantie naar ontwikkelingslanden gaat. Daar bouwen ze samen met de inheemse bevolking aan bijvoorbeeld een school of een medisch centrum. Deze projecten duren twee tot drie weken. In die tijd gebeurt er veel. Naast het bouwen is er ruimte voor kinderwerk en cultuur. Samenwerking met de bevolking uit het ontwikkelingsland is hierin erg belangrijk. Aan het eind van deze drie weken staat er een gebouw waar de hele gemeenschap iets aan heeft.

Om daadwerkelijk mee te kunnen op zo’n werkvakantie, doen de jongeren aan
fondsenwerving. Verspreid door Nederland zijn er veel World Servants-groepen die het hele jaar actie voeren om de reis en de benodigde materialen te kunnen bekostigen. De groep in Woerden is met 20 jongeren ook bezig met actie voeren. Zo hebben zij op de Koeienmarkt kruidnoten verkocht en met kerst kerstpost bezorgd. Op een aantal basisscholen in en rondom Woerden houden zij verschillende acties.

Ook op de Margrietschool doen wij een actie voor World Servants: ‘Heitje voor een karweitje’. Het is de bedoeling dat de leerlingen van de groepen 1 tot en met 8 kleine klusjes doen. De vergoeding die ze hiervoor krijgen, is voor World Servants. Zo dragen de leerlingen indirect hun steentje bij aan het helpen van kinderen in arme landen. Ook krijgen zij een idee van wat World Servants Woerden in de zomer gaat doen: Iets voor een ander betekenen.

Voorbeelden van klusjes zijn: hond uitlaten, auto wassen, kamer opruimen of boodschappen doen. Er is van alles mogelijk!

Deze actie is van donderdag 16 maart tot maandag 27 maart 2017. Op maandag 27 maart is het de bedoeling dat de kinderen hun sponsorgeld mee naar school nemen en bij de juf of meester inleveren.