Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

PBS Nieuws april 2017

11 april 2017
Donderdag 6 april heeft de PBS informatiemarkt voor ouders plaatsgevonden. Wat fijn dat we zoveel ouders hebben mogen ontmoeten om meer te vertellen over het hoe, wat en waarom van PBS. Er waren verschillende mini-presentaties bij te wonen en ook konden ouders een PBS les ervaren, zoals deze ook in de groepen wordt gegeven.
Op school hebben we de afgelopen weken het pleingedrag centraal gesteld. Wellicht heeft u de vlog die Sophie en Joyce hierover gemaakt hebben al gezien? Zij leggen in twee minuten uit wat er van je verwacht wordt wanneer je op het plein bent.
Hieronder leest u de gedragsverwachtingen op het plein, gekoppeld aan de waarden.
 
Veiligheid:
je speelt op het plein (veiligheid)
je voetbalt op plekken waar dat mag
je houdt je handen en voeten bij jezelf
gaat er iets mis, dan los je het met woorden op 

Verantwoordelijkheid:
je zorgt dat iedereen het leuk heeft
je houdt rekening met anderen die ook op het plein spelen
je gebruikt de materialen waarvoor ze bedoeld zijn en ruimt deze ook netjes op
als de bel gaat, ga je netjes in de rij staan 

Plezier:
je speelt samen, iedereen mag meedoen
je bent aardig voor elkaar 

Heeft u gezien dat er overal in de school bordjes hangen waar de algemene gedragsverwachtingen op te zien zijn? Deze bordjes zijn een tijdelijke oplossing. Ze zijn niet erg persoonlijk en ze spreken niet erg tot de verbeelding.
Het PBS team is op zoek naar een fotograaf die ons wil helpen met het fotograferen van de gedragsverwachtingen, helemaal toegespitst op de Margrietschool. De foto’s, waarop de gedragsverwachtingen door kinderen worden uitgebeeld, komen door de hele school te hangen. Het doel is om kinderen door een visuele ondersteuning steeds weer te herinneren hoe je je hoort te gedragen in een bepaalde ruimte.
Bent u of kent u een fotograaf die het leuk vindt om hiermee aan de slag te gaan?  Stuur dan een mailtje naar simone.veltkamp@spco.nl