Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Prikactie 27 juni 2017

16 juni 2017
Op dinsdag 27 juni doen wij mee met de landelijke prikactie. Dit betekent dat de lessen die dag om 9.30 uur beginnen. Wij vragen u om uw medewerking en roepen u op om, in onderling overleg, te zorgen voor opvang van uw kind(eren) tijdens dit uur. Lees meer voor de volledige toelichting en hoe u ons kunt steunen
Beste ouder(s), verzorger(s),
 
Wellicht heeft u er de laatste tijd al het een en ander over gehoord; leerkrachten uit het basis- speciaal basis- en speciaal onderwijs maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van uw kinderen. In deze brief leggen we u uit waarom wij ons zorgen maken en vragen wij u om uw steun en hulp.

De enorme werkdruk en de lage salarissen in het primair onderwijs hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig nieuwe leerkrachten zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat we n al kampen met een lerarentekort dat in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien.

In de afgelopen zes maanden hebben 41.000 leerkrachten van de actiegroep POinactie (PO = primair onderwijs), de vakbonden (AOb, CNV Onderwijs, AVS en FvOv) en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om deze problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering. Niks doen is echter geen optie. Het is vijf voor twaalf!

Op dinsdag 27 juni doen wij mee met de landelijke prikactie. Dit betekent dat de lessen die dag om 9.30 uur beginnen. Wij vragen u om uw medewerking en roepen u op om, in onderling overleg, te zorgen voor opvang van uw kind(eren) tijdens dit uur.

Op dezelfde dag zal in Den Haag een petitie worden overhandigd aan de politiek. Voor de toekomst van het mooiste vak van de wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral voor de toekomst van hele generaties kinderen! Waaronder die van u.

We willen u vragen om uw stem te laten horen voor goed onderwijs. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als n front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie, wenden we een lerarentekort af en komt de kwaliteit van onderwijs aan de generaties kinderen die gaan komen niet in gevaar.

Als ouder kunt u op 27-06 de Margrietschool vertegenwoordigen bij de overhandiging van de petitie. Naar verwachting zal dat omstreeks 16.00 uur ergens in den Haag plaatsvinden. Wanneer u de actie op deze wijze concreet wil en kunt steunen vernemen we dat graag op korte termijn via margriet@spco.nl. We kunnen dan de aanmelding in orde maken.

U kunt ons ook steunen door de petitie te ondertekenen op www.pofront.nl. Elke stem telt, dus brengt u dit ook gerust onder de aandacht bij vrienden, familie, kennissen en wie al niet meer.
 
Vriendelijke groet,
Team Margrietschool