Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Staking basisonderwijs 5 oktober

14 september 2017
Ongetwijfeld heeft u inmiddels gehoord van de landelijke staking in het primair onderwijs op 5 oktober aanstaande. Ook de Margrietschool is op 5 oktober gesloten. De leerlingen hebben deze dag geen les.
Woerden, 14 september 2017
 
Betreft: staking primair onderwijs op 5 oktober 2017


Geachte ouders, verzorgers,
 
Ongetwijfeld heeft u inmiddels gehoord van de landelijke staking in het primair onderwijs op 5 oktober aanstaande.
Ook de Margrietschool is op 5 oktober gesloten. De leerlingen hebben deze dag geen les.
Wij verwachten dat u deze dag zelf zorgt voor de opvang van uw kind(eren). Mocht dit echt niet lukken dan kunt u contact opnemen met de directie.
 
De nationale staking op de dag van de leraar is uitgeroepen door de vakbonden met de expliciete steun van de werkgeversorganisatie PO-raad.
Werkgevers en werknemers in het primair onderwijs maken gezamenlijk duidelijk dat het noodzakelijk is om werk te maken van een eerlijk salaris en verlaging van werkdruk. Er zijn in de afgelopen jaren veel leraren gestopt en er zijn maar weinig leraren bijgekomen. Het gevolg is dat er nu al een lerarentekort is dat in de komende jaren schrikbarend zal gaan groeien.
In de afgelopen maanden en jaren is hier op vele manieren aandacht voor gevraagd bij de politieke partijen in den Haag. De zorgen zijn echter onverminderd groot en er zijn geen concrete toezeggingen van de politiek.
 
Wij vragen om uw steun voor deze staking. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen. Voor de toekomst van het mooiste vak van de wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, voor de toekomst van uw kind(eren)!
 
Namens het team van de Margrietschool,

Rijk van Ommeren