Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Advent en kerst 2017

04 december 2017
Op de Margrietschool vieren we dit jaar het kerstfeest op school. In het bericht hieronder ontvangt u de benodigde informatie........

Dit jaar volgen we tijdens de adventsweken de methode ‘Kind op Maandag’. Het thema is ‘Woorden in de nacht’. Elke week horen we woorden die het donker verdrijven. De profeet Jesaja spreekt woorden in de nacht. De engel die bij Maria, bij Jozef en bij de herders in het veld komt, spreekt ook woorden. De nacht wordt niet meer zo donker is. De wijzen zien een ster die de nacht verlicht.

Op weg naar kerst zien we steeds meer van dat licht dat zal verschijnen. Ook willen we samen met de kinderen een lichtje zijn voor mensen in Woerden, voor wie de kerstdagen, donkere dagen zijn. Hoe we dit precies gaan doen, kunt u lezen in de brief van Present. Hierin staat dat de kinderen maandag 11 december en dinsdag 12 december producten mee mogen nemen. Als de staking 12 december doorgaat, mogen de kinderen eventueel ook woensdag 13 december producten meenemen.

De kinderen gaan op school, d.m.v. een samenwerkingsopdracht, een creatieve attentie voor hen maken. Zo krijgen deze mensen een mooie kerstgroet van de Margrietschool mee.

De kerstviering is donderdag 21 december onder schooltijd. Ook willen we graag, samen met u, het licht beleven. De kinderen van de Alpenstraat, worden hiervoor om 16.30 uur verwacht in de klas. De kinderen van de Oeralstraat worden om 17.15 uur verwacht. Elk kind mag maximaal 2 volwassenen meenemen om dit bij te wonen. Het zal hooguit een half uur duren. Na afloop is er nog een klein hapje en drankje in de hal.