Inloggen Ouderportaal
Samen groeien bloeien
Welkom op onze websiteLees verder

Streetwise en Let’s Go

04 december 2017
In september jl. heeft de Margrietschool deelgenomen aan het verkeerseducatieprogramma Streetwise. Daarnaast besteedt de school aandacht aan de verkeerseducatie met behulp van een nieuwe verkeersmethode

Streetwise

Uiteraard besteden wij als school ook volop aandacht aan de verkeerseducatie van onze leerlingen. In september jl. hebben wij als school voor de 3e keer meegedaan met het programma Streetwise van de ANWB. Streetwise besteedt in een tweejaarlijks programma aandacht aan verschillende onderdelen die van belang zijn in het verkeer.

 
  • Voor groep 1 en 2 ‘Toet toet’: Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje.

  • Voor groep 3 en 4 ‘Blik en klik’: Verdere behandeling van gevaarherkenning, veilig oversteken en de noodzaak van gebruik van de autogordel in een autostoeltje.

  • Voor groep 5 en 6 ‘Hallo auto’: Invloed van reactiesnelheid, inschatten van de remweg van een auto en het juiste gebruik van een veiligheidgordel.

  • Voor groep 7 en 8 ‘Trapvaardig’: Gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing.

Wilt u zien hoe Streetwise in de praktijk gaat? Klik dan op onderstaande link en bekijk het filmpje op de site.

http://www.anwb.nl/streetwise

 

Let’s go

Dit schooljaar zijn wij gestart met een nieuwe verkeersmethode. De verkeerslessen worden in de groepen 1 t/m 8 gegeven met de methode Let’s go! Het is een innovatieve en  interactieve methode met animaties en video’s. Met Google Streetview kunnen de leerkrachten de situaties in de eigen woon- en schoolomgeving met de leerlingen oefenen.